X

Αποκάλυψη: τι έγραφε η επιστολή του αεροπειρατή (βίντεο)

Ο τηλεοπτικός σταθμός SIGMA της Κύπρου αποκαλύπτει το περιεχόμενο του τετρασέλιδου σημειώματος του Αιγύπτιου αεροπειρατή.

Ant1news

Ο τηλεοπτικός σταθμός SIGMA της Κύπρου αποκαλύπτει το περιεχόμενο του τετρασέλιδου σημειώματος του Αιγύπτιου αεροπειρατή ο οποίος βρίσκεται υπό 8μερη κράτηση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας και χθες κατέλαβε αεροσκάφος της Egyptair και ανάγκασε τον πιλότο να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Ο 59χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Μέχρι στιγμής, έχουν ληφθεί 20 και πλέον καταθέσεις ενώ αναμένεται να ληφθούν άλλες 40.

Οι αρχές της Κύπρου αναμένεται να ζητήσουν συνδρομή και από τις αιγυπτιακές αρχές για περαιτέρω εξετάσεις. Επίσης, αναμένεται να ζητηθεί και η συνδρομή της Interpol προκειμένου να διαφανούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο ύποπτος πέρασε όλους του ελέγχους.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου, πάντως, ο εισαγγελέας της Αιγύπτου ζήτησε σήμερα από τις κυπριακές αρχές να εκδώσουν τον αεροπειρατή που κατέλαβε το επιβατικό αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών.

Δείτε στο βίτνεο το περιεχόμενο του τετρασέλιδου:

 

Ο 59χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες όπως πειρατεία, απαγωγή προσώπων με σκοπό τον κρυφό κι άδικο περιορισμό, απειλή βιαιοπραγίας και αδικήματα κατά παράβαση του Περί καταπολέμησης της τρομοκρατίας νόμου.

Οσο για τους λόγους που προέβη σε αυτή την ενέργεια, ανέφερε ότι ήθελε απλά να δει την οικογένειά του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εάν κάποιος κάνει 24 χρόνια να δει την οικογένειά του δεν ξέρει τι να κάνει».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 59χρονος είχε απελαθεί από την Κύπρο  το 1994 και το όνομα του βρισκόταν στον κατάλογο των ατόμων στα οποία δεν επιτρέπεται η είσοδος στη Κυπριακή Δημοκρατία.

 

Εν τω μεταξύ, την ώρα που όλοι έξω από το αεροπλάνο της Egyptair αγωνιούσαν, ο αεροπειρατής και ένας εκ των Bρετανών ομήρων, έβγαζαν φωτογραφίες χαμογελώντας στην κάμερα. 

O 26χρονος Βρετανός Μπεν Ίνες, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους ομήρους, ζήτησε από τον Αιγύπτιο αεροπειρατή να φωτογραφηθούν μαζί, κάτι που ο τελευταίος δέχθηκε αμέσως: