X

Σταθάκης: Στο “πακέτο Γιούνκερ” 42 έργα ύψους 5,6 δις ευρώ

Δείτε την  λίστα με όλα τα έργα, εκ των οποίων 18 είναι αμιγώς ιδιωτικά και τα υπόλοιπα αφορούν σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Ant1news

Σαράντα δύο έργα συνολικού ύψους 5,6 δις ευρώ, έχει επιλέξει η κυβέρνηση να ενταχθούν στο «Πακέτο Γιουνκέρ», ανέφερε στη Βουλή ο Γιώργος Σταθάκης.

Ο υπουργός Οικονομίας απαντώντας σε σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις του βουλευτή της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη και του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου, είπε πως τα 18 από αυτά είναι αμιγώς ιδιωτικά και τα υπόλοιπα με σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της στον συγκεκριμένο τομέα, εξαπέλυσαν οι κ.κ. Χατζηδάκης και Κεγκέρογλου που μίλησαν για καθυστέρηση στην υλοποίηση του προγράμματος. «Το “Πακέτο Γιουνκέρ” κινδυνεύει να μείνει κενό γράμμα, η Ελλάδα λάμπει διά της απουσίας της και είναι στις 6 ευρωπαϊκές χώρες από τις 28, που δεν έχει υποβάλλει πρόγραμμα, ενώ ήδη έχουν δοθεί εγκρίσεις 76 δισ. ευρώ για 200 έργα», τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Απαντώντας ο υπουργός Οικονομίας επιτέθηκε στις προηγούμενες κυβερνήσεις, λέγοντας ότι ούτε ένα από τα 174 έργα, που είχαν κατατεθεί επί κυβέρνησης ΝΔ, δεν είχε ωριμάσει ώστε να μπορεί να χρηματοδοτηθεί.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Σταθάκη το μόνο που υπήρχε ήταν ένας κατάλογος τίτλων. «Δεν υπήρχε κανένας βαθμός ωρίμανσης και καμία πιθανότητα υλοποίησης και ξεκινήσαμε από το σημείο μηδέν», υποστήριξε. 

Ο κατάλογος με τα έργα που εντάχθηκαν στο «Πακέτο Γιουνκέρ»