X

Κόκκαλης: Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, μόνο διότι δεν πεθαίνουν άνθρωποι

Ο Δήμος αποχώρησε ήδη ως φυσική παρουσία από το λιμάνι... Να αναλάβει και η Πολιτεία την ευθύνη και να αντιμετωπίσει την κρίση αυτή, τόνισε ο Πέτρος Κόκκαλης.

Ant1news

Για την κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι του Πειραιά με πρόσφυγες και μετανάστες και τα σχέδια του Δήμου Πειραιά, μίλησε σε συνέντευξή του στον Βήμα Fm ο δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, Πέτρος Κόκκαλης.

Σύμφωνα με τον κ. Κόκκαλη, η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά είναι ελεγχόμενη μόνο διότι δεν πεθαίνουν άνθρωποι, ωστόσο όπως είπε υπάρχουν κρούσματα φυματίωσης και ηπατίτιδας από τη βρωμιά.

Ο κ. Κόκκαλης ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος αποχώρησε ήδη από το λιμάνι, σαν φυσική παρουσία, καθώς τόνισε θεωρούν ότι δεν πρέπει να νομιμοποιηθεί αυτή η «αβελτηρία συντονισμού από την Πολιτεία» και η όλη δραστηριότητα εκεί, ως συντονισμός, και από τις άλλες ομάδες που είναι εκεί.

«Να αναλάβει και η Πολιτεία την ευθύνη και να αντιμετωπίσει την κρίση αυτή, η οποία δεν έχει κανένα λόγο να συμβαίνει», τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος Πειραιά.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πέτρου Κόκκαλη:

"Είναι ελεγχόμενη (η κατάσταση), αλλά αν δεν είμαστε προετοιμασμένοι, δεν μπορούμε να φανταστούμε πώς είναι δυνατόν σε μια ευρωπαϊκή χώρα, το 2016, στο μεγαλύτερο λιμάνι και στο κέντρο της πόλης, να επικρατούν αυτές οι συνθήκες. Είναι ελεγχόμενη με την έννοια ότι δεν πεθαίνουν άνθρωποι, αλλά έχουμε κρούσματα φυματίωσης και ηπατίτιδας από τη βρωμιά.

 
Τα μαζέψαμε και φύγαμε ήδη. Ο Δήμος δεν μπορεί να αποχωρήσει από το λιμάνι, διότι είναι Πειραιάς. Αλλά ως φυσική παρουσία και με την προσπάθεια όλη αυτή που γίνεται τον τελευταίο καιρό, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να νομιμοποιήσουμε αυτή την αβελτηρία συντονισμού από την Πολιτεία και την όλη δραστηριότητα εκεί, ως συντονισμός, και από τις άλλες ομάδες που είναι εκεί. Δεν είναι 1.000 άτομα. Η πραγματικότητα είναι ότι με συντονισμό του Δήμου Πειραιά, την οργάνωση μιας κουζίνας επί τόπου και με εθελοντές μάγειρες και πράγματα που προσφέρθηκαν από ανθρώπους που έφεραν την πανπειραϊκή πρωτοβουλία στο Ελληνικό και την ΚΟΔΕΠ στο Δήμο μας ή την αποθήκη του Ταεκβοντό, μαγειρεύονταν 5-6.000 μερίδες κάθε μέρα. Τώρα, ας τα κάνει ο Στρατός. Τι να σας πω εγώ…; Έχουμε φύγει ήδη. Έχουμε αφήσει καζάνια και γκάζια και ας τα αναλάβει κάποιος, να έχει την ευθύνη. Να αναλάβει και η Πολιτεία την ευθύνη και να αντιμετωπίσει την κρίση αυτή, η οποία δεν έχει κανένα λόγο να συμβαίνει. Όπως σας είπα και πριν, δεν έχουμε κάποια φυσική καταστροφή. Έχουμε ηλεκτρικό και νερό, έχουμε δίκτυα, έχουμε οργανωμένο κράτος και ευρωπαϊκό και έχουμε 5.000 ανθρώπους που κοιμούνται στα πατώματα άπλυτοι, επειδή θέλουν να φύγουν από έναν πόλεμο; Είναι ντροπή αυτό το πράγμα και εν πάση περιπτώσει, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και άλλοι για όλο αυτό."