X

Πλήθος κόσμου στον Μαραθώνιο “Μέγας Αλέξανδρος” (φωτό)

Ομαλά εξελίσσεται ο 11ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος», με αφετηρία το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Πέλλα.

Ant1news

Με αφετηρία το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Πέλλα, έγινε, χωρίς προβλήματα, η πρώτη εκκίνηση στον 11ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγα Αλέξανδρο».

Περισσότεροι από 1.800 δρομείς, Ελληνες και ξένοι, βρέθηκαν στο σημείο και άρχισαν τη διαδρομή των 42.195μ, με τελικό προορισμό το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης.

Ταυτόχρονη η εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη για τους παράλληλους με τον Μαραθώνιο δρόμους Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος. Στις 8.45, ειδικότερα, από την πλατεία Αριστοτέλους, στο ύψος της παραλιακής, δόθηκε το σύνθημα για την έναρξη του 1χλμ για τα 1000 περίπου παιδιά που έλαβαν μέρος στον αγώνα.

Την ίδια ώρα, από την πλατεία Επταλόφου Αμπελοκήπων άρχισε ο δρόμος των 10 χλμ. στον οποίο συμμετείχαν περίπου 4.000 δρομείς.

Περιορισμοί στην κυκλοφορία και στάση των οχημάτων θα εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με το σημείο κίνησης των δρομέων, ενώ οι εκδηλώσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν περίπου στις 4 το απόγευμα.