X

Αλληλέγγυοι έπεσαν στη θάλασσα για να εμποδίσουν την επαναπροώθηση

Επαναλαμβάνεται η διαδικασία επαναπροώθησης προσφύγων από νησιά του Αιγαίου προς την Τουρκία. Ένταση στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Ant1news

Επαναλαμβάνεται από νωρίς το πρωί η διαδικασία επαναπροώθησης προσφύγων από νησιά του Αιγαίου προς την Τουρκία.

Συνολικά, για σήμερα, έχει προγραμματιστεί η επαναπροώθηση 145 ανθρώπων.

Ωστόσο, στο λιμάνι της Μυτιλήνης σημειώθηκε ένταση.

Κάποιοι από τους αλληλέγγυους που είχαν συγκεντρωθεί και διαμαρτύρονταν για τις επαναπροωθήσεις, έπεσαν στη θάλασσα προσπαθώντας να εμποδίζουν την αναχώρηση του πλοίου "Λέσβος" της εταιρείας «Τουργιόλ»,  στο οποίο είχαν επιβιβαστεί 45 μετανάστες.

Οι αλληλέγγυοι, αφού κολύμπησαν ανάμεσα στα σκάφη, πιάστηκαν στην αλυσίδα της άγκυρας του πλοίου, εμποδίζοντάς να αναχωρήσει.

 

Οι αλληλέγγυοι συνελήφθησαν, μετά την επέμβαση της αστυνομίας και του λιμενικού και το πλοίο αναχώρησε για το Δικελί της Τουρκίας.

Με το πλοίο «Ναζλί Ζαλέ» τύπου καταμαράν της εταιρείας «Ζαλέμ Τουρ» θα μεταφερθούν 100 μετανάστες προερχόμενοι από την Κω και τη Σάμο οι οποίοι και θα φτάσουν στη Λέσβο με το ναυλωμένο από το υπουργείο Ναυτιλίας πλοίο «Τέρα τζετ».

Στο σύνολό τους, οι μετανάστες θα παραδοθούν στις τουρκικές αρχές στο λιμάνι της πόλης Δικελί απέναντι από τη Μυτιλήνη.

Τους μετανάστες κατά τη διαδικασία της επανεισδοχής θα συνοδεύουν, όπως έγινε και την περασμένη Δευτέρα, ισάριθμοι αστυνομικοί της Frontex, υπεύθυνοι ο καθένας για την ασφάλεια ενός μεταφερόμενου μετανάστη. Στα πλοία θα επιβιβασθούν, επίσης, και ομάδες ανδρών υπηρεσίας αποκατάστασης τάξης για να αντιμετωπίσουν τυχόν απρόοπτα στη διάρκεια του ταξιδιού προς το λιμάνι του Δικελί.