X

Το φυλλάδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας για τους πρόσφυγες του Πειραιά

«Βοηθήστε μας για να μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε» γράφει μεταξύ άλλων το ενημερωτικό φυλλάδιο που είναι γραμμένο σε τέσσερις γλώσσες.

Ant1news

Στη δημοσιότητα έδωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας το ενημερωτικό φυλλάδιο για πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στο λιμάνι του Πειραια σε μία προσπάθεια να πειστούν να φύγουν από τους επιβατικούς σταθμούς.

«Βοηθήστε μας για να μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε» γράφει μεταξύ άλλων το ενημερωτικό φυλλάδιο που είναι γραμμένο σε τέσσερις γλώσσες (αραβικά, φαρσί, ελληνικά και αγγλικά).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, θα είναι έτοιμο από το τυπογραφείο το πρωί της Δευτέρας 11 Απριλίου, οπότε και θα ξεκινήσει να μοιράζεται στους πρόσφυγες και μετανάστες, που βρίσκονται στο λιμάνι.

Το φυλλάδιο καλεί τους πρόσφυγες να κλείσουν τα αυτιά τους "σε διακινητές που τάζουν ότι θα τους πάνε στην Ευρώπη" και ενημερώνει ότι τα σύνορα είναι κλειστά.

Αναφέρει επίσης ότι η μόνη δυνατότητα να φτάσουν οι περισσότεροι σε κάποια χώρα της Ευρώπης είναι η ενεργοποίηση της επίσημης - νόμιμης διαδικασίας και για να γίνει αυτό πρέπει να εγγραφούν στους επίσημους καταλόγους και να πάρουν σειρά, κάτι που γίνεται μόνο στα κέντρα φιλοξενίας.

«Το λιμάνι του Πειραιά και η Ειδομένη δεν μπορούν να σας προσφέρουν τα παραπάνω» γράφει το φυλλάδιο το οποίο καλεί τους πρόσφυγες να μεταβούν στα οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας.

 

 

 

 

 

 

Δείτε εδώ όλο το φυλλάδιο