X

Μπαλάφας: Εκλογές; Α πα πα πα!

Συμφωνία με τους δανειστές μέσα στις επόμενες 48 ώρες «βλέπει» ο υφυπουργός Εσωτερικών. Τι είπε για το ΔΝΤ, την αποχώρηση του Κουαρτέτου και το προσφυγικό.

Ant1news

Με τη φράση «εκλογές; Α πα πα πα. Ποιος το λέει αυτό;» ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας διέψευσε τα σχετικά σενάρια.  «Αποκλείεται να γίνουν εκλογές» πρόσθεσε και ζήτησε να «αφήσουμε τον λαό να ηρεμήσει».

Ο κ. Μπαλάφας μιλώντας στον ΣΚΑΙ συμπλήρωσε ότι με τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου «υπήρξε μία τομή» και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει φόβος διαρροών στη Βουλή για το ασφαλιστικό λέγοντας ότι «κανείς δεν θα πει όχι». Παραδέχτηκε ότι τα μέτρα έχουν κόστος για την κυβέρνηση αλλά εκτίμησε ότι οι δημοσκοπήσεις που φέρνουν μπροστά τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λάθος. 

Σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων ο κ. Μπαλάφας είπε ότι το αργότερο μέχρι την Τρίτη «θα έχουμε υπογραφή της συμφωνίας με τους δανειστές». «Μετά τον Γολγοθά υπάρχει η Ανάσταση» είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι θα είναι μια δύσκολη συμφωνία και «το ξέραμε από το καλοκαίρι», ωστόσο όπως είπε «η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων φορολογουμένων θα πληρώσει λιγότερο φόρο από αυτόν που πλήρωνε».

Αναφορικά με την αιφνιδιαστική αναχώρηση του κουαρτέτου για τις Βρυξέλλες ο υφυπουργός Εσωτερικών είπε ότι «είχαν αποφασίσει να φύγουν για λίγες ώρες, να κάνουν τις τελευταίες συζητήσεις και να πάρουν τις τελευταίες εντολές από τους πολιτικούς τους προϊσταμένους» τονίζοντας ότι αυτό έγινε επειδή τώρα ολοκληρώνεται η διαπραγμάτευση.

Σε ο,τι αφορά το ΔΝΤ υποστήριξε ότι «έχει πέσει έξω σε όλες του στις προβλέψεις τα τέσσερα τελευταία χρόνια».

Αναφερόμενος στο προσφυγικό είπε ότι ο Πειραιάς θα έχει αδειάσει «μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα» και αυτό θα γίνει με πειθώ, χωρίς βία.