X

Από την Λέρο είχε περάσει τζιχαντιστής που συνελήφθη στις Βρυξέλλες

Ο Οσάμα Κραγιέμ φέρεται να πέρασε από την Λέρο τον Σεπτέμβριο του 2015 με πλαστό διαβατήριο. Πέρασε επίσης από Αυστρία και Γερμανία.

Ant1news

Από τη Λέρο με πλαστό διαβατήριο πέρασε 28χρονος τζιχαντιστής που συνελήφθη, μαζί με άλλους τρεις από τις βελγικές αρχές την Παρασκευή.

Ονομάζεται Οσάμα Κραγιέμ και πέρασε από την Λέρο τον Σεπτέμβριο του 2015. Από εκεί, ταξίδεψε προς τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, πιθανότατα με στόχο να συμμετάσχει στις βομβιστικές επιθέσεις των Βρυξελλών.

Ο 28χρονος εντοπίστηκε από τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου Ζάβεντεμ στο οποίο σημειώθηκαν οι αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο ίδιος δεν ανατινάχθηκε αλλά σήμερα συνελήφθη και όλα δείχνουν ότι είναι ο εν λόγω τρομοκράτης.

Ο Κραγιέμ παρουσίασε στις ελληνικές αρχές πλαστό διαβατήριο, με το όνομα Ναΐμ αλ Χαμέντ, ενώ φαίνεται να πέρασε, άγνωστο πως, και από την Αυστρία και τη Γερμανία, πριν φτάσει στο Βέλγιο, σύμφωνα με το Mega.

Την ίδια ώρα η γαλλική εφημερίδα Le Monde, αναφέρει ότι DNA του 28χρονου τζιχαντιστή βρέθηκε στο διαμέρισμα από το οποίο αναχώρησαν οι τρεις βομβιστές του αεροδρομίου των Βρυξελλών.

Ο Κραγιέμ είναι ο δεύτερος άνδρας που βρισκόταν σε επικοινωνία με τον βομβιστή αυτοκτονίας που ανατινάχθηκε στον σταθμό του μετρό Μαλμπέκ, ενώ ήταν «παρών» σε ένα εμπορικό κέντρο κατά την αγορά των σακιδίων που χρησιμοποιήθηκαν στη διπλή επίθεση αυτοκτονίας στο διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών Ζαβεντέμ, επισημαίνει η εισαγγελία.