X

Ρουμελιώτης: Ο Τόμσεν ξέρει από εκβιασμούς

Αν κλείσει η αξιολόγηση θα έχει ολοκληρωθεί το 90% των υποχρεώσεων της Ελλάδας, αναφέρει. Τι λέει για το σκάνδαλο Panama Papers.

Ant1news

Εκτίμηση πως η ελληνική οικονομία είναι πολύ κοντά στο να βγει από την ύφεση και μπορεί να παρουσιάζει ανάπτυξη το Β’ εξάμηνο του 2016 έκανε ο πρώην εκπρόσωπος της χώρας μας στο ΔΝΤ και σημερινός πρόεδρος του ΔΣ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών  "Ελευθέριος Βενιζέλος", Παναγιώτης Ρουμελιώτης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ταυτόχρονα, αναφερόμενος στην αξιολόγηση εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτή θα κλείσει σύντομα με αμοιβαίες υποχωρήσεις, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες μειώσεις. Δεν βλέπει ωστόσο, κούρεμα του χρέους, αλλά επιμήκυνση.

Ιδιαίτερα επικριτικός υπήρξε ο Π. Ρουμελιώτης για τον Πολ Τόμσεν, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι ο κ. Τόμσεν "ξέρει από εκβιασμούς".

Πρόσθεσε, ακόμη ότι δεν πρέπει να παίρνουμε αψήφιστα αυτά που είπε ο κ. Τόμσεν, αναγνωρίζοντας ότι επηρεάζει τη Λαγκάρντ, η οποία ως νομικός δεν γνωρίζει οικονομικά και ακολουθεί τη γνώμη οικονομολόγων του Ταμείου. Επίσης, ο κ. Ρουμελιώτης χαρακτήρισε τη Βελκουλέσκου "δεύτερο βιολί", προσθέτοντας ότι απλώς εκτελεί εντολές.

Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης μίλησε ακόμη για το σκάνδαλο των Panama Papers τονίζοντας ότι υπάρχει σε διεθνές επίπεδο διαπλοκή του πολιτικού – οικονομικού και μιντιακού συστήματος. Εξέφρασε δε, την εκτίμηση, ότι η θέση του Βρετανού πρωθυπουργού Κάμερον εξασθενίζει –λόγω της εμπλοκής του ονόματός του- ενόψει της μάχης για το δημοψήφισμα στη Βρετανία με θέμα το Brexit.