X

Liberation: Χτύπημα στο Euro 2016 ετοίμαζαν οι τζιχαντιστές

Τι αποκάλυψε ο Μοχάμεντ Αμπρινί στις αρχές για τα σχέδια των τζιχαντιστών και γιατί άλλαξαν.

Ant1news

Επιθέσεις στο Euro 2016 που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Ιούνιο στη Γαλλία σχεδίαζαν οι τζιχαντιστές, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα Liberation.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ ο Μοχάμεντ Αμπρινί που συνελήφθη στο Βέλγιο μετα τις επιθέσεις των Βρυξελλών και υποστηρίζει ότι είναι ο «άνθρωπος με το καπέλο», αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι αυτός ήταν ο βασικός τους  στόχος αλλά τα σχέδιά τους άλλαξαν μετά τη σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Ο Αμπρινί δεν έδωσε στις αρχές περισσότερες πληροφορίες λέγοντας ότι ο ίδιος δεν γνώριζε περισσότερα, απλά είχε ακούσει συζητήσεις μελών του ISIS που οργάνωναν χτύπημα στα γαλλικά γήπεδα!

Υπενθυμίζεται ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της Γαλλίας προετοιμάζονται, εδώ και εβδομάδες, για ενδεχόμενο χτύπημα και εξασκούνται σε σενάρια επιθέσεων, την ώρα που στις τάξεις των οπαδών υπάρχει φόβος και προβληματισμός για το αν πρέπει να ακολουθήσουν τις ομάδες τους για να παρακολουθήσουν τους αγώνες στη Γαλλία. Πάντως οι γαλλικές αρχές δηλώνουν έτοιμες για ν' αντιμετωπίσουν τον κάθε κίνδυνο.