X

Άθλιες συνθήκες στο Ελληνικό: Δεν αντέχουν τη ζέστη και σπάνε τζάμια

Απελπιστική η κατάσταση στο παλιό αεροδρόμιο όπου ζουν περίπου 6000 πρόσφυγες και μετανάστες. Έκκληση του Δημάρχου να βρεθεί άμεσα λύση.

Ant1news

Ασφυκτική είναι η κατάσταση στις εγκαταστάσεις του πρώτη αεροδρομίου του Ελληνικού που τείνει να μετατραπεί σε «νέα Ειδομένη».

Στο κτίριο μένουν περίπου 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες κάτω από άθλιες συνθήκες, χωρίς πρόσβαση σε τουαλέτες ενώ η κατάσταση χειροτερεύει όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που ζουν εκεί να σπάνε τζάμια για να αεριστεί ο χώρος, σύμφωνα με τον Δήμαρχο της περιοχής Γιάννη Κωνσταντάτο.

Όπως είπε, μιλώντας στο Mega, οι μετανάστες έχουν στήσει σκηνές ακόμη και έξω στον δρόμο, γιατί στην κλειστή αίθουσα αναχωρήσεων του παλιού αεροδρομίου η θερμοκρασία έφτασε τις προηγούμενες μέρες μέχρι τους 40 βαθμούς και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ότι «αργά ή γρήγορα κάτι θα συμβεί».

 

 «Είναι κλειστά τα τζάμια, δεν αερίζεται, είναι αποπνικτική η ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να μην μπορεί να αντέξουν φυσιολογικά να μείνουν εκεί μέσα και να βγαίνουν να κάθονται έξω στο πεζοδρόμιο πάνω στη λεωφόρο που παίζουν τα παιδιά τους, που περνούν με ταχύτητα τα αυτοκίνητα», σημείωσε, προσθέτοντας ότι υπάρχουν μόνο 30-40 τουαλέτες για 6.000 ανθρώπους.