X

Το Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει στην Στερεά Ελλάδα

Ο Κώστας Μπακογιάννης μιλάει για την επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις στη Στερεά Ελλάδα. Τι λέει για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή.

Ant1news

Επιστρέφει σπίτι του το Ράλι Ακρόπολις μετά από πολλά χρόνια με τον πρώτο αγώνα να έχει αφετηρία τη Λαμία, σύμφωνα με όσα είπε σε συνέντευξή του ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κ. Μπακογιάννης.

Ακόμη, ο ίδιος ανέφερε πως «είναι πάνω από 10 χρόνια και έχουμε πάρα πολλές ειδικές διαδρομές, είναι μια πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία και για τον τουρισμό και για τον πολιτισμό… που θα μας δώσει μια ευκαιρία να προβάλλουμε τους πολλούς κρυμμένους θησαυρούς της Περιφέρειάς μας».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM αναφέρθηκε και στο ζήτημα της φιλοξενίας των προσφύγων και μεταναστών και μεταξύ άλλων τόνισε πως «στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θέλω να πιστεύω ότι είμαστε οργανωμένοι. Από τη μία πλευρά, έχουμε διασφαλίσει το ανθρώπινο πρόσωπο, δείχνοντας στις Θερμοπύλες αξιοπρεπείς συνθήκες για τους μετανάστες και πρόσφυγες και από την άλλη πλευρά διασφαλίζουμε τη δημόσια τάξη και υγεία».

Αναλυτικά όλη η συνέντευξη του Κώστα Μπακογιάννη

Για το Ράλι Ακρόπολις

Μετά από πολλά χρόνια το Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει σπίτι του και θα γίνει ο αγώνας στη Στερεά Ελλάδα, με αφετηρία τη Λαμία. Είναι πάνω από 10 χρόνια και έχουμε πάρα πολλές ειδικές διαδρομές, είναι μια πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία και για τον τουρισμό και για τον πολιτισμό, που δεν θέλουμε να την αφήσουμε αναξιοποίητη και όλοι, πέρα από τη χαρά του ράλι, που θα τρώμε ατελείωτη σκόνη, παρακολουθώντας τον αγώνα, θα μας δώσει μια ευκαιρία να προβάλλουμε τους πολλούς κρυμμένους θησαυρούς της Περιφέρειάς μας.

Για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θέλω να πιστεύω ότι είμαστε οργανωμένοι. Από τη μία πλευρά, έχουμε διασφαλίσει το ανθρώπινο πρόσωπο, δείχνοντας στις Θερμοπύλες αξιοπρεπείς συνθήκες για τους μετανάστες και πρόσφυγες και από την άλλη πλευρά διασφαλίζουμε τη δημόσια τάξη και υγεία. Μια δομή που δημιούργησε η Περιφέρειά μας, στις Θερμοπύλες, η οποία φιλοξενεί 300 πρόσφυγες και μετανάστες και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα λειτουργήσουμε και μια δεύτερη δομή, ακριβώς δίπλα, η οποία θα μπορέσει να φιλοξενήσει άλλους 300. Στα χωρικά όρια της Περιφέρειάς μας έχουμε τη δομή στις Θερμοπύλες, την οποία «τρέχουμε» εμείς, και ένα στρατόπεδο στη Ριτσώνα, που το διαχειρίζεται το ΥΠΕΘΑ, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς. Εκεί είναι περίπου, κατά μέσο όρο, 850 άτομα.