X

Κατάληψη αλληλέγγυων στο Δημαρχείο Ιωαννίνων

Περίπου 50 άτομα έκαναν κατάληψη και δεν αφήνουν τον δήμαρχο να εξέλθει του γραφείου του, αν δεν απελευθερωθούν οι προσαχθέντες από τα επεισόδια στην Εγνατία Οδό.

Ant1news

Ομάδα αποτελούμενη από περίπου 50 άτομα που δηλώνουν αλληλέγγυοι εισέβαλλαν στο Δημαρχείο Ιωαννίνων απαιτώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι 27 προσαχθέντες για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Εγνατία Οδό, μεταξύ προσφύγων και αστυνομίας.

Η αστυνομία επενέβη το μεσημέρι προκειμένου να διαλύσει εκδήλωση διαμαρτυρίας περίπου 150 προσφύγων και αλληλέγγυων που είχαν κάνει κατάληψη στο οδόστρωμα.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης σημειώθηκαν επεισόδια και 27 άτομα προσήχθησαν, μεταξύ των οποίων, δύο Ισπανίδες, ένας Γερμανός και τρεις Έλληνες, ενώ οι υπόλοιποι είναι πρόσφυγες διαφόρων εθνικοτήτων.

Οι καταληψίες χωρίς να κρατούν «ομήρους» δεν επιτρέπουν στο δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπένγκα, αλλά και στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, να εξέλθουν από τα γραφεία τους.

Πριν από λίγο οι 27 προσαχθέντες αφέθησαν ελεύθεροι και κατευθύνονται προς το δημαρχείο, όπου οι αλληλέγγυοι παραμένουν.