X

Παρέμβαση Ομπάμα υπέρ της Ελλάδας

Στο Ανόβερο μεταβαίνει ο Αμερικανός Πρόεδρος για να συζητήσει με την Αγκελα Μέρκελ το ελληνικό ζήτημα.Τι ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ant1news

Στο Ανόβερο μεταβαίνει στις 24 Απριλίου ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ο οποιος θα συναντηθεί με την Γερμανίδα Καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με τον ανώτερο διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Charles Kypchan, ο οποίος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους με τον αναπληρωτή σύμβουλο ασφάλειας του Λευκού Οίκου, στη  συνάντηση θα τεθεί το προσφυγικό ζήτημα και το ελληνικό πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, ο Kypchan δήλωσε ότι θα συζητηθεί ξεχωριστά η συνεργασία των δύο χωρών με την Ελλάδα, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση εκτιμά ότι η Ελλάδα είναι από τις χώρες που επωμίζεται υπερβολικό βάρος, και θεωρεί ότι θα πρέπει να τη βοηθήσουν στη διαχείριση και τη φιλοξενία των μεταναστών που βρίσκονται στην χώρα.Αλλά και γενικότερα, να εστιάσουν στο σχεδιασμό ενός βιώσιμου σχεδίου για την ελληνική οικονομία.

Ο Γερμανός Κυβερνητικός εκπρόσωπος πάντως, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι δεν γνωρίζει τη δήλωση του Λευκού Οίκου. Πρόσθεσε ωστόσο οτι είναι αυτονόητο πως στην επίσκεψη της Έκθεσης του Ανόβερου θα γίνει συζήτηση και για θέματα παγκόσμιας οικονομίας.

"Το ενδιαφέρον της αμερικανικής πλευράς για την ευρωπαϊκή κατάσταση και για την κατάσταση της Ευρωζώνης είναι πάντα μεγάλο, και για αυτό είναι πιθανό ότι και αυτό θα αποτελέσει θέμα συζήτησης -μαζί με τα θέματα που μας απασχολούν παγκοσμίως, στην εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας, Συρία, το μεγάλο θέμα παγκόσμιου εμπορίου ΤΤΙΡ. Δεν θέλω να το προκαταλάβω, αλλά αυτά είναι κάποια κεντρικά σημεία τα οποία μπορεί κανείς να φανταστεί" πρόσθεσε.

Την Κυριακή 24 Απριλίου ο Μπαράκ Ομπάμα και η Άγγελα Μέρκελ θα εγκαινιάσουν από κοινού την Έκθεση Βιομηχανικής Τεχνολογίας του Ανόβερου, καθώς οι ΗΠΑ είναι φέτος η τιμώμενη χώρα.