X

Έκτακτη συνάντηση Λαγκάρντ-Τσακαλώτου

Το νέο «ραντεβού» κλείστηκε στο… παρά πέντε της αναχώρησης του υπουργού Οικονομικών από την Ουάσινγκτον.

Ant1news


Μεταμεσονύχτιο «ραντεβού» για Κριστίν Λαγκαρντ και Ευκλείδη Τσακαλώτο. Η νέα συνάντηση κλείστηκε για τις 01.00 ώρα Ελλάδος στην έδρα του ΔΝΤ. 

Η συνάντηση είναι εκτός προγράμματος. Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ ακύρωσε προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου για να συναντηθεί, εκ νέου, με την κ. Λαγκάρντ λίγο πριν αναχωρήσει από την αμερικανική πρωτεύουσα.

Της νέας συνάντησης προηγήθηκε συνέντευξη Τύπου της Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τη διάρκεια της οποίας χαρακτήρισε «παραγωγικές» τις συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση αλλά έσπευσε να διαμηνύσει: «Μην περιμένετε άμεσα αποτελέσματα».

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ, Θανάσης Τσίτσας, η επικεφαλής του ΔΝΤ αναφερόμενη στο ελληνικό ζήτημα, δήλωσε: 

«Είχαμε παραγωγικές επαφές με όλους τους συμμετέχοντες και όπως έκανα σαφές και με την χθεσινή μου δήλωση αναφέρθηκα που καταλήξαμε σ' αυτές τις επαφές. Τα τεχνικά κλιμάκια θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας, υπάρχει πολλή δουλειά ακόμα να γίνει, μην περιμένετε άμεσα αποτελέσματα».

Όπως εξήγησε η κ. Λαγκάρντ, «αυτή  είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, σίγουρα πιστεύουμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε αποτελεσματικά».

«Η θέση μας σε σχέση με το Ελληνικό ζήτημα δεν έχει αλλάξει: βιωσιμότητα και σταθερότητα» ξεκαθάρισε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Σόϊμπλε:  Στόχος να καταλήξουμε σε συμφωνία την ερχόμενη εβδομάδα

«Αποτελεί κοινή βούληση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών να καταλήξουμε σε μια κοινή θέση για την Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα", δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι στόχος είναι στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών, στο τέλος της επόμενης εβδομάδας στο Άμστερνταμ να καταλήξουμε σε συμφωνία.


Μοσκοβισί: Υπάρχει ακόμα δουλειά να γίνει και την επόμενη εβδομάδα

 Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί, από την πλευρά του, δήλωσε ότι η Ελλάδα και οι δανειστές σημείωσαν σημαντική πρόοδο στην Ουάσινγκτον για την επίτευξη συμφωνίας αλλά υπάρχουν εργασίες που θα πρέπει να συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα πριν από το κρίσιμο Eurogroup στις 22 Απριλίου.

"Σημειώθηκε πρόοδος τις τελευταίες μέρες αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα για να φθάσουμε στο σημείο να μιλάμε για ολοκλήρωση της αξιολόγησης", τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος μιλώντας στο Reuters.

Ο Μοσκοβισί επιβεβαίωσε ότι οι εκπρόσωποι των πιστωτών θα επιστρέψουν στην Αθήνα την προσεχή εβδομάδα προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος για την επόμενη σύνοδο του Eurogroup που θα διεξαχθεί στο Άμστερνταμ.  Η πρόοδος που θα γίνει εκεί, σημείωσε, εξαρτάται από το πόσα θα έχουν επιτευχθεί τις προηγούμενες ημέρες.

 «Υπάρχει πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές για να βρεθεί μια συμφωνία Θα πρέπει να νομοθετηθούν όλες οι μεταρρυθμίσεις με αξιόπιστο τρόπο. Το μνημόνιο δεν κάνει λόγο για δεκαετίες. Αναφέρεται στο 2018 και αυτό που θέλουμε είναι να πετύχουμε  3,5% το 2018»,  συμπλήρωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί.