X

Κατέβασαν φοιτητή από το αεροπλάνο επειδή μίλησε αραβικά (Βίντεο)

Τρόμαξε συνεπιβάτης του, που τον άκουσε να μιλάει στο τηλέφωνο στην αραβική γλώσσα και ενημέρωσε το πλήρωμα, που πήρε δραστικά μέτρα… για λόγους ασφαλείας.

Ant1news

Ένας φοιτητής του πανεπιστημίου Berkeley της Καλιφόρνια υποχρεώθηκε να κατέβει από το αεροπλάνο λίγο πριν απογειωθεί, επειδή ένας συνεπιβάτης του τον άκουσε να μιλάει αραβικά… και φοβήθηκε μήπως ήταν τρομοκράτης.

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, σε πτήση της Southwest Airlines με προορισμό το Όκλαντ.

Ο 26χρονος Khairuldeen Makhzoomi, ιρακινής καταγωγής, εξήγησε πως ενώ περίμενε την απογείωση, τηλεφώνησε στο θείο του στη Βαγδάτη. «Στο τέλος του τηλεφωνήματος, είπα “Insallah” (σε ελεύθερη μετάφραση: Πρώτα ο Θεός). Εκείνος μου είπε να τον ξαναπάρω μόλις φτάσω στο σπίτι και εγώ επανέλαβα “Insallah, Insallah”».

Ένας άλλος επιβάτης, που τον άκουσε να μιλάει αραβικά, εξέφρασε την ανησυχία του στο πλήρωμα, το οποίο παραδόξως υποχρέωσε τον νεαρό Ιρακινό να κατέβει από το αεροπλάνο… επικαλούμενο λόγους ασφαλείας.

Μάλιστα, ο Makhzoomi υποβλήθηκε σε σωματικό έλεγχο και ανάκριση από πράκτορες του FBI στο αεροδρόμιο. Κατά τη διάρκεια του σωματικού ελέγχου, ισχυρίζεται πως ο φρουρός τον ρώτησε «Έχεις μαχαίρι; Θες να με κόψεις;».

Τελικά, ο 26χρονος φοιτητής αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες. Ωστόσο, ο ίδιος απαιτεί μία συγγνώμη από την αεροπορική εταιρεία, δημοσιοποιώντας το περιστατικό. «Είναι φανερό πως η ισλαμοφοβία έχει καταλάβει τη χώρα», λέει. «Απαιτώ μία δημόσια απολογία. Μία συγγνώμη που σε αποκλείσαμε (από την πτήση) επειδή κάποιοι αισθάνθηκαν πως απειλούνταν», σημειώνει ο Khairuldeen Makhzoomi, ο οποίος έφθασε στον προορισμό του με αεροσκάφος άλλης εταιρείας.