X

Συμπλοκή στο λιμάνι του Πειραιά με τραυματισμένο πρόσφυγα

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο "Τζάνειο". Δύο προσαγωγές Αφγανών και έρευνα της αστυνομίας για το συμβάν. Αδειάζει η πύλη Ε2 στο λιμάνι.

Ant1news

Μικρής έκτασης συμπλοκή μεταξύ ομάδας μεταναστών Αφγανικής υπηκοότητας σημειώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή της γεφυροπλάστιγγας του Ο.Λ.Π. στην Ακτή Βασιλειάδη στο λιμάνι του Πειραιά, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός εξ αυτών.

Ο τραυματίας συνοδεία στελεχών της Λιμενικής Αρχής Πειραιά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο "Τζάνειο" Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Πειραιά, για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ προσήχθησαν για το συμβάν δύο Αφγανοί μετανάστες στο Τμήμα Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της η μεταφορά των 450 ατόμων από τον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε-2 προς την πέτρινη αποθήκη και την πύλη Ε-1 στο λιμάνι του Πειραιά.

Αφού καθαριστεί και απολυμανθεί από ειδικά συνεργεία του ΟΛΠ, ο σταθμός στην πύλη Ε-2 αναμένεται να δοθεί στο επιβατικό κοινό μέσα το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με τη βραδινή καταμέτρηση από το λιμενικό σώμα, οι μετανάστες και πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά ανέρχονται συνολικά σε 3.280 άτομα, εκ των οποίων 1760 διαμένουν στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε-1 και 1520 στην Πέτρινη Αποθήκη.

Η μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών προς το κέντρο φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά, αναμένεται να επαναληφθεί την Τετάρτη, αλλά και την Πέμπτη, ανάλογα με την εξέλιξη εργασιών σε έργα υποδομής.