X

Άγρια επεισόδια στο Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου (βίντεο)

Απειλήθηκαν επεισόδια από απολυμένους συμβασιούχους. Μπουκάλι με νερό δέχθηκε στο πρόσωπο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ant1news

Άναψαν τα αίματα στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ωραιοκάστρου, όταν απολυμένοι συμβασιούχοι της καθαριότητας θέλησαν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τριών μηνών.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επιχείρησε να λάβει θέση όταν ξαφνικά δέχθηκε ένα μπουκάλι με νερό στο πρόσωπο. Αυτή η κίνηση των αγανακτισμένων ανέργων όξυνε ακόμα περισσότερο τα πνεύματα, ενώ οι ίδιοι κινήθηκαν και κατά του δημάρχου κ. Γαβότση.

Η ένταση κορυφώθηκε και απειλήθηκαν επεισόδια, αλλά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύμα ηρέμησαν και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Σύμφωνα με τους politesoraiokastrou.gr, οι 53 απολυμένοι συμβασιούχοι της καθαριότητας προσελήφθησαν κανονικά (με διαδικασία ΑΣΕΠ) στην εκπνοή του περασμένου έτους και τρεις μήνες μετά ο δήμος προχώρησε στις καταγγελίες των συμβάσεών τους πριν αυτές λήξουν.

Στην αρχή του Δημοτικού Συμβουλίου η διοίκηση απέρριψε την πρόταση που είχε καταθέσει σύσσωμη η αντιπολίτευση για αναμόρφωση προϋπολογισμού, με σκοπό να βρεθούν χρήματα για να πληρωθούν οι απολυμένοι συμβασιούχοι.