X

Θεοχάρης: δεν ανεξαρτητοποίηθηκα για να προσχωρήσω στη ΝΔ

Υπάρχει ανάγκη ανανέωσης του πολιτικού σκηνικού, τονίζει. Τι απαντά στις επικρίσεις του Ποταμιού, τι λέει για τα επόμενα βήματα του.

Ant1news

Για τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτησή του από το Ποτάμι μίλησε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

«Είχα εκφράσει διαφωνίες,  όλο το προηγούμενο διάστημα έμεινα σταθερός στις απόψεις μου, είχα μιλήσει και για διγλωσσία, τη μία μέρα ήμασταν με την πλευρά της κυβέρνηση την άλλη ήμασταν αντιπολίτευση. Νομίζω ότι και τώρα βλέποντας κάποιες λογικές και ενέργειες που και με τη ΝΔ πηγαίναμε και με το ΠΑΣΟΚ, αυτή τη διγλωσσία εγώ πιστεύω ότι θα την πληρώσουμε και δεν μπορούσα να συνεχίσω να παρακολουθώ αυτή τη λογική και στρατηγική» είπε ο κ. Θεοχάρης.

Αναφερόμενος στη επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του το Ποτάμι, έκανε λόγο για «προσωπική πικρία» και για το σημείο όπου αναφέρεται ότι πρότεινε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «όποιος με έχει ακούσει στη Βουλή, μπορεί να καταλάβει αν μπορώ να προτείνω συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Σήμερα η χώρα έχει ανάγκη από ανανέωση του πολιτικού σκηνικού, με φρέσκα πρόσωπα και όχι χρεωμένα με τα λάθη του παρελθόντος, τόνισε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα επόμενα σχέδιά του μετά την παραίτησή του.

Ο κ. Θεοχάρης δεν διευκρίνισε αν θα ενταχθεί σε άλλο κόμμα λέγοντας ότι το πρώτο του μέλημα δεν είναι η καριέρα του και η προσωπική του αποκατάσταση αλλά πλέον ως ανεξάρτητος βουλευτής, να δει τις υποχρεώσεις του και να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις. «Προσπαθώ να δω τι είναι το καλύτερο για τη χώρα, θα σκεφτώ αλλά αφού πρώτα περάσουν οι κρίσιμες στιγμές» είπε χαρακτηριστικά.

«Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί, να δει το αύριό της» είπε και συμπλήρωσε ότι ήρθαν δύο ρυθμίσεις - φωτιά για ασφαλιστικό και φορολογικό προσθέτοντας ότι «αντί να σουβλίζουμε αρνί, σουβλίζουμε τον Έλληνα ασφαλισμένο».

Με δηλώσεις του αργά το απόγευμα, στο περιστύλιο της Βουλής, ο Χάρης Θεοχάρης, διευκρίνισε ότι δεν ανεξαρτητοποιήθηκε για να προσχωρήσει σε κάποιο άλλο κόμμα, όπως η Νέα Δημοκρατία κι ότι στόχος του είναι να υπηρετήσει τον κεντρώο χώρο.