X

“Εισβολή” Πολάκη στο ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ

Τι απαντά στις αποκαλύψεις για παρέμβασή του προκειμένου να διορισθούν 100 γιατροί στις ΜΕΘ. Με... μαντινάδα δήλωσε ότι δεν παραιτείται! Η ανακοίνωση του υπουργείου για τη... "συνάντηση" στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ant1news

Στο κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ όπου συνεδρίασε το ΔΣ μετέβη σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μετά και τις αποκαλύψεις για παρέμβασή του προκειμένου να διορισθούν 100 γιατροί στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που είχε ανατεθεί στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Εξερχόμενος της συνεδρίασης ο Παύλος Πολάκης τόνισε ότι θα επανεξεταστούν οι ενστάσεις και θα αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες των αποτελεσμάτων προκειμένου άμεσα να πάει κόσμος στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για λάθη στην μοριοδότηση, τα οποία όπως είπε διορθώθηκαν και αναρτήθηκε ο προσωρινός πίνακας. Από εκεί και πέρα, σημείωσε, θα γίνουν οι ενστάσεις και θα εξεταστούν.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο παραίτησής του ο Παύλος Πολάκης απάντησε με μια μαντινάδα, κλείνοντας το θέμα. Ο κ. Πολάκης είπε χαρακτηριστικά: "Πού 'χει η γριά στο πεθυμιό της, τα θωρεί και στο όνειρό της".

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Υγείας, μετα  την "εισβολή", αναφέρεται πως «κατόπιν συνάντησης που είχε σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός, Παύλος Πολάκης με τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ, στα γραφεία του Οργανισμού, αποφασίστηκε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία αξιολόγησης των ενστάσεων επί του προσωρινού Πίνακα Κατάταξης των γιατρών, ώστε να στελεχωθούν το συντομότερο δυνατό οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείων».

Άδωνις: επιχείρησε να εκφοβίσει για να διασωθεί

Το περιστατικό σχολίασε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, κάνοντας λόγο για απόπειρα εκφοβισμού της Διοίκσης του ΚΕΕΛΠΝΟ απο τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, σε μια προσπάθεια, όπως είπε, του κ. Πολάκη, να αποφύγει όχι μόνο να χάσει την θέση του, αλλά και να βρεθεί αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη. 



Χθες το Βήμα έφερε στη δημοσιότητα πρωτοκολλημένο έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ, που επιβεβαιώνει την παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στο διαγωνισμό για τον διορισμό 100 ιατρών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Όπως ανέφερε η εφημερίδα, «διαπιστώνεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ακολούθησε την ίδια παράτυπη διαδικασία και στο διαγωνισμό για διορισμό 400 νοσηλευτών».

Το θέμα προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με 34 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέτουν ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό Υγείας, και τρεις του ΠΑΣΟΚ να υποβάλλουν μηνυτήρια αναφορά για το θέμα.

Ωστόσο, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας, παραθέτει τις παρατυπίες που υπάρχουν μετά από σχετική διασταύρωση των πινάκων του ΚΕΕΛΠΝΟ και ουσιαστικά παραδέχεται πως οι συγκεκριμένοι φάκελοι ελέγχθηκαν.

«Προφανώς, κάποιοι εξ’ αυτών είχαν ″μπάρμπα στην Κορώνη″, ή έστω σε γειτονικό νομό…», αναφέρει ανακοίνωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και καλεί κάθε ενδιαφερόμενο που έχει έννομο συμφέρον να αναζητήσει τη διασταύρωση των στοιχείων. Επιπλέον, επισημαίνει ότι για πρώτη φορά σε προκήρυξη του ΚΕΕΛΠΝΟ προσαρτήθηκε και καταρτίστηκε Πίνακας Κριτηρίων, καθώς και Πίνακας Κατάταξης, με πρωτοβουλία του υπουργού, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΑΣΕΠ, όπως αυτές ορίζονται και εμφανίζονται στην ιστοσελίδα του.

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Ο κ. Πολάκης δεν μπορεί να παραμένει Υπουργός

«Αν Αριστερά σημαίνει πολιτικοί τραμπουκισμοί και ωμή παρέμβαση στη λειτουργία των Δημόσιων Οργανισμών, τότε μιλάμε για πρωτοφανή κατάντια! Σε μία δημοκρατική χώρα, ο κ. Πολάκης δεν μπορεί να παραμένει Υπουργός!» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου.