X

Ανατροπή-σοκ: Ο Πιστόριους χτύπησε τη Ρίβα με ρόπαλο πριν την πυροβολήσει

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση Πιστόριους, λίγο πριν την απόφαση του δικαστηρίου.

Ant1news

Ανατροπή στην υπόθεση του Όσκαρ Πιστόριους φέρνουν νέα στοιχεία που δημοσιεύονται σε βιβλίο και δείχνουν πως ο παραολυμπιονίκης χτύπησε την σύντροφό του Ρίβα Στέενκαμπ με ένα ρόπαλο του κρίκετ πριν την πυροβολήσει.

Κατά τη διάρκεια της δίκης ο Πιστόριους είχε ισχυριστεί πως πυροβόλησε τέσσερις φορές στην πόρτα της τουαλέτας, μπερδεύοντας τη πρώην σύντροφό του με διαρρήκτη, με τις σφαίρες όμως να βρίσκουν θανάσιμα την άτυχη γυναίκα. Ακόμη, είχε πει πως όταν κατάλαβε τι συνέβη χρησιμοποίησε ένα ρόπαλο του κρίκετ για να σπάσει την πόρτα.

Όμως, δύο ιατροδικαστές που εξέτασαν ανεξάρτητα την υπόθεση στο πλαίσιο συγγραφής ενός βιβλίου με τίτλο «Ο Όσκαρ αντιμέτωπος με την αλήθεια» δεν έχουν την ίδια άποψη και ισχυρίζονται πως ο Πιστόριους χτύπησε τη Ρίβα με το ρόπαλο πριν την πυροβολήσει. Οι ισχυρισμοί τους στηρίζονται στην ανάλυση των μελανιών που είχε στην πλάτη της η Ρίβα και όπως λένε δεν είχαν μέχρι τώρα τη δέουσα προσοχή.

Επίσης ισχυρίζονται πως ο καβγάς είχε διάρκεια πάνω από μία ώρα και δεν εκτυλίχθηκε μόνο στην κρεβατοκάμαρα αλλά σε όλο το σπίτι. " Ο Όσκαρ κυνηγούσε τη Ρίβα με το ρόπαλο και εκνευρίστηκε όταν εκείνη κλειδώθηκε στο μπάνιο. Για να την τρομάξει και να τη φοβίσει ο Όσκαρ χτύπησε την πόρτα αρκετές φορές" γράφουν.  Οι συγγραφείς κατέληξαν στο συμπέρασμα εξετάζοντας τη θέση και την ποιότητα των μελανιών της Ρίβα κάτι που όπως λένε παρέλειψε να πάρει τόσο σοβαρά ο παθολόγος.

Ο Όσκαρ Πιστόριους αναμένεται να δικαστεί για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως (κι όχι εξ αμελείας όπως επιθυμούσε ο ίδιος) τον Ιούνιο.