X

Αποβλήθηκε η Ρουμανία από την Eurovision

Ποιος είναι ο λόγος για την πρωτοφανή απόφαση στα χρονικά του διαγωνισμού. Σοκαρισμένος ο τραγουδιστής Ovidiu Anton.

Ant1news

Η Ρουμανία αποβλήθηκε από τον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, που θα διεξαχθεί στη Στοκχόλμη της Σουηδίαςεξαιτίας των συσσωρευμένων χρεών της δημόσιας τηλεόρασης TVR, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU).

Πρόκειται για μία απόφαση που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία του διαγωνισμού. «Μετά λύπης μας, υποχρεωθήκαμε να προβούμε σε αυτήν την κίνηση. Με απογοήτευση διαπιστώσαμε πως όλες οι προσπάθειες μας να επιλύσουμε το ζήτημα δεν έτυχαν καμίας ανταπόκρισης από την Κυβέρνηση της Ρουμανίας», δήλωσε η γενική διευθύντρια της EBU, Ingrid Deltenre.

Η δημόσια τηλεόραση της Ρουμανίας (TVR) κατέγραψε απώλειες της τάξης των 5,34 εκατ. ευρώ πέρυσι, σύμφωνα με τον ετήσιο απολογισμό που κατατέθηκε στο κοινοβούλιο της χώρας.

«Είμαι πολύ απογοητευμένος! Εξεπλάγην από αυτήν την εξέλιξη, δεδομένου ότι εγώ δε φέρω την παραμικρή ευθύνη», δήλωσε στο Reuters ο τραγουδιστής Ovidiu Anton, ο οποίος θα εκπροσωπούσε τη Ρουμανία στη φετινή Eurovision με το τραγούδι “Moment of Silence”.

Σύμφωνα με την EBU, τα χρέη της ρουμανικής δημόσιας τηλεόρασης χρονολογούνται από τον Ιανουάριο του 2007 και ανέρχονται σε 14,5 εκατ. ευρώ.