X

Νέο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Ωραιόκαστρο (Βίντεο)

Λίγα χιλιόμετρα μακριά από υπάρχον κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων. Στο “παρά πέντε” ενημερώθηκαν οι τοπικές Αρχές.

Ant1news

Πίσω από την αληθοφανή δικαιολογία του απόλυτου αιφνιδιασμού, ρίχνοντας ταυτόχρονα το φταίξιμο στην Κυβέρνηση, η διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου ενημέρωσε την αντιπολίτευση για τη δημιουργία ενός νέου Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων μέσα στα όρια του Δήμου, γράφει η ιστοσελίδα «Πολίτες Ωραιοκάστρου».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Δήμαρχος μιλώντας σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο υποστήριξε ότι ενημερώθηκε για το νοικιασμένο, στεγασμένο χώρο μέσα στα όρια του Δήμου! Υπογραμμίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι για ακόμα μία φορά … αιφνιδιάστηκε, αφού δεν είχε την κατάλληλη ενημέρωση από την Πολιτεία, η οποία έπραξε ουσιαστικά, όπως καταγγέλει, πίσω από την «πλάτη» του Δήμου.

Σε κάθε περίπτωση, εντός της ημέρας πρέπει να είναι έτοιμες όλες οι υποδομές στο νέο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο Ωραιόκαστρο, προκειμένου να υποδεχθεί τους πρώτους 400 πρόσφυγες και μετανάστες, που αναμένονται να φτάσουν εκεί με λεωφορεία από την περιοχή της Ειδομένης το αργότερο μέχρι αύριο το πρωί.

Ήδη, εχουν στηθεί περισσότερες από 150 σκηνές των οκτώ ατόμων, ενώ είναι έτοιμες οι χημικές τουαλέτες και το δίκτυο ύδρευσης, όπως φαίνεται και στο βίντεο.

Το υπό διαμόρφωση για φιλοξενία προσφύγων βιομηχανικό κτίριο, βρίσκεται εντός διοικητικών ορίων του δήμου Ωραιοκάστρου και μόλις δύο χιλιόμετρα από το ήδη υπάρχον κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων στα Διαβατά.

Το βίντεο από το εσωτερικό των εγκαταστάσεων, που δημοσίευσε η σελίδα «Πολίτες Ωραιοκάστρου»: