X

Σεβαστάκης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών ή δημοψηφίσματος

Η συμφωνία παραβιάζεται σήμερα από τους θεσμούς, αν αποτύχει η διαπραγμάτευση υπάρχουν και πολιτικές λύσεις, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ant1news

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Σεβαστάκης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών ή δημοψηφίσματος σε περίπτωση που η διαπραγμάτευση καταλήξει σε αποτυχία.

«Η αξιολόγηση δεν κλείνει επειδή υπάρχει ένα ορισμένο σύστημα απαιτήσεων. Εάν οι απαιτήσεις γίνονται ζημιογόνες δεν ξέρω εάν θα είναι καλό για τον τόπο να κλείσει η συγκεκριμένη αξιολόγηση. Σε μία τέτοια περίπτωση υπάρχουν και πολιτικές λύσεις. Αυτές οι λύσεις οι οποίες και παραμένουν ανοιχτές μπορεί να είναι και εκλογές και δημοψήφισμα γιατί η χώρα δεν μπορεί να περπατήσει διαφορετικά», υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στην συμφωνία, αλλά και στους λόγους του αδιεξόδου, συμπλήρωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, «Η συμφωνία σήμερα παραβιάζεται από τους ίδιους τους θεσμούς. Δεν είναι παραγωγική η συμφωνία αλλά είναι ένα πλαίσιο το οποίο έρχονται να παραβιάσουν οι ίδιοι. Η σημερινή στάση των θεσμών δεν είναι πλέον μόνο τιμωρητική αλλά έχει ως στόχο την πλήρη αποσάθρωση του πολιτικού μας συστήματος.

Είμαι απολύτως βέβαιος πως η στάση αυτή θα υπήρχε απέναντι σε οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση. Μία οικονομία η οποία έχει ανάγκη διαρκούς χρηματοδότησης είναι μία άρρωστη οικονομία χωρίς μέλλον».