X

Στην Μεσσήνη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την  σπουδαία διοργάνωση, για τις κατηγορίες Παίδων και Κορασίδων, που θα φιλοξενήσει η μεσσηνιακή κωμόπολη.

Ant1news

Με τεράστια συμμετοχή, παρουσία προσωπικοτήτων μεταξύ των οποίων Ολυμπιονίκες, αναμένεται να διεξαχθεί, στην Μεσήνη, το Σάββατο 7 Μαΐου, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων στην ελληνορωμαϊκή και στην ελευθέρα πάλη.

Στο πρωτάθλημα, που διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Μεσσήνης και τον Αθλητικό Σύλλογο Μεσσηνίας «Αριστόδημο», έχουν δηλώσει ότι θα πάρουν μέρος 50 σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, με 121 αθλητές και 20 αθλήτριες, που πρετοιμάζονται απο 55 προπονητές.

Πρόκειται για αθλητές και οι αθλήτριες που πέρασαν από τις δύο προκριματικές φάσεις, που έλαβαν χώρα στην Θεσσαλονίκη (19-20 Μαρτίου) και στην Αθήνα (2-3 Απριλίου).

Οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο 7 Μαΐου, ενώ μία ημέρα μέρα νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί η ζύγιση των αθλητών.

 

Οι πρωταθλητές θα στελεχώσουν τις Εθνικές ομάδες και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Παρόντες στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο της μεσσηνιακής κωμόπολης, θα είναι, μεταξύ  άλλων, Ολυμπιονίκες, εκπρόσωποι του Υφυπουργείου Αθλητισμού και της Ελληνικής Φιλάθλου Ομοσπονδίας Πάλης.

Οι υψηλοί στόχοι του νεοσύστατου «Αριστόδημου»

Ο νεοσύστατος σύλλογος «Αριστόδημος» (σημ: βασιλιάς της Μεσσήνης, στην αρχαιότητα), ο οποίος σηκώνει μεγάλο βάρος της διοργάνωσης, σε ανακοίνωση του αναλύει το σκεπτικό πίσω απο την δημιουργία τους, αλλά και τους στόχους που έχει θέσει.

 

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, «η διοργάνωση αυτή ήρθε στη Μεσσήνη, χάρη στη δημιουργία του νεοϊδρυθέντα συλλόγου μας, ο οποίος αποελεί όνειρο αρκετών ανθρώπων στην περιοχή μας. Στόχος του νεοϊδρυθέντα Συλλόγου της Μεσσήνης, που παρουσιάζεται στο ευρύτερο κοινό μέσα από τη σπουδαία αθλητική διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος είναι «η διάδοση, προβολή και προώθηση της ελληνορωμαϊκής και ελευθέρας πάλης ως ασφαλούς και δυναμικού αθλήμαος, το οποίο μπορούν να ακολουθήσουν και τα δύο φύλα, από μικρή ηλικία, δίνοντας στα παιδιά την δυνατότητα να μάθουν τεχνικές και τρόπους εκγύμνασης από πρωταθλητές και ολυμπιονίκες. Εκτός από το γνωστό σε όλους ρητό των αρχαίων Ελλήνων «νους υγιής εν σώματι υγιεί», στην ελληνορωμαϊκή και ελευθέρα πάλη υπάρχει και το ρητό «η τέχνη νικάει τη δύναμη».

Όπως τονίζουν οι άνθρωποι του «Αριστόδημου», «σκοπός του Συλλόγου μας είναι η ανάδειξη καινούριων ταλέντων και μελλοντικών πρωταθλητών, καθώς και η ανάπτυξη του πνεύματος συναδέλφωσης κι αλληλεγγύης, του ολυμπιακού ιδεώδους και του «ευ αγωνίζεσθαι».