X

Ουσιαστική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ζητεί ο Τζακ Λιου

Τι συζήτησε ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ με τον Έλληνα Πρωθυπουργό για την πορεία της διαπραγμάτευσης. Τι ανέφερε για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Ant1news

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό Υπουργό είχε την Πέμπτη ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Τζακ Λιου, στην επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα τέθηκαν τα ζητήματα της έγκαιρης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, με τη συμμετοχή όλων των θεσμών, αλλά και το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, το οποίο νωρίτερα είχε επισημάνει και ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα, Ντέιβιντ Πιρς.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Τζακ Λιου, «ο Υπουργός Οικονομικών και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συζήτησαν το πόσο σημαντικό είναι η Ελλάδα, το ΔΝΤ και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να δουλέψουν εποικοδομητικά και μαζί να ολοκληρώσουν την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, καθώς και να προχωρήσουν σταθερά και μέσα στον προκαθορισμένο χρόνο. Ο Υπουργός υπογράμμισε τη σημασία του τηρήσει η Ευρώπη την υπόσχεσή της, δρομολογώντας τη συζήτηση για ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους, προσθέτοντας ότι, όλες οι πλευρές πρέπει να είναι ελαστικές για να καταλήξουν επιτυχώς σε συμφωνία».