X

Οργισμένη αντίδραση στη Χίο για τη διακοπή του ρουκετοπόλεμου (βίντεο)

Στους δρόμους οι κάτοικοι με σημαίες και συνθήματα. Ζητούν την "επιστροφή" του εθίμου που κρατά πάνω από δύο αιώνες, αλλά και την παραίτηση του Δημάρχου.

Ant1news

 

Την έντονη αντίδραση των κατοίκων της Χίου προκάλεσε η απόφαση της δημοτικής αρχής να απαγορευτεί φέτος το έθιμο του ρουκετοπόλεμου, στο Βροντάδο, που έχει τις ρίζες του δύο αιώνες πριν.

Οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους με μαύρες σημαίες και συνθήματα, ενώ ζητούν την παραίτηση του Δημάρχου. Οι ίδιοι πραγματοποίησαν πορεία προς την Παναγία Ερειθιανή, δίνοντας την υπόσχεση ότι το έθιμο αυτό δεν πρόκειται να «σβήσει».

Σύμφωνα μάλιστα, με το politischios.gr δεν είναι λίγοι και οι τουρίστες στο νησί, που διαμαρτύρονται έντονα για την απαγόρευση του ρουκετοπόλεμου, καθώς όπως λένε, επισκέφθηκαν τη Χίο για να ζήσουν τη μοναδική αυτή ατμόσφαιρα που δημιουργείται με τις ρουκέτες κατά τη διάρκεια της Ανάστασης.

Ο αντιδήμαρχος κ. Γδύσης αρκέστηκε να σημειώσει ότι το έθιμο αφορά την ίδια την κοινωνία και στην παρούσα φάση ο Δήμος, εκτός από την προστασία δεν εμπλέκεται σε κανένα άλλο ζήτημα.