X

Με κακοκαιρία η επιστροφή των εκδρομέων

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται μέσα στις επόμενες ώρες. Πότε κορυφώνονται και πότε αναμένεται βελτίωση του καιρού.

Ant1news

Με καλοκαίρι αναχώρησαν και με χειμώνα αναμένεται να επιστρέψουν οι εκδρομείς του Πάσχα, καθώς αναμένεται επιδείνωση του καιρού από σήμερα και μέχρι την Πέμπτη.

Το σκηνικό του καιρού θα χαρακτηριστεί σήμερα από βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, ενώ αναμένονται και χαλαζοπτώσεις σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας. Η θερμοκρασία θα πάρει την κατιούσα, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη αναμένεται να ενισχυθούν.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και την Τρίτη, ημέρα κατά την οποία αναμένεται να επιστρέψουν οι περισσότεροι εκδρομείς.

Πολύ ενισχυμένοι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, φτάνοντας τοπικά στα 7 μποφόρ, ενώ ισχυροί δυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή πτώση.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται και την Πέμπτη, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.