X

Θύμα των Anonymous η Τράπεζα της Ελλάδος (βίντεο)

Εκτός λειτουργίας για ώρες το πληροφοριακό σύστημα. Τι λένε αξιωματούχοι της Τ΅τΕ. Με ποιά άλλα «χτυπήματα» απειλούν οι Anynymous.

Ant1news

Εκτός λειτουργίας για τουλάχιστον έξι ώρες έμειναν οι servers της Τράπεζας της Ελλάδος, μετά από «επίθεση» που πραγματοποίησαν οι Anonymous, σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα ιστοσελίδων τεχνολογίας.

Πρόκειται για μέρος μιας επιχείρησης που άρχισε τον περασμένο Ιανουάριο, διακόπηκε για λίγο και ξανάρχισε τον Μάρτιο, όπως αναφέρει το hackread.com.

Η επιχείρηση ονομάζεται #OpIcarus και στο στόχαστρο των Anynymous είναι ο τραπεζικός τομέας σε Ευρώπη και ΗΠΑ καθώς οι ακτιβιστές θεωρούν ότι οι τράπεζες εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς.

Σε αποκλειστική συνομιλία που είχε το hackread.com με ένα από τα μέλη των Anonymous, ο χάκερ τους είπε:

«Η ελληνική κεντρική τράπεζα έχει τεθεί εκτός λειτουργίας για όλη την ημέρα. Επιθυμούμε όλα τα τραπεζικά στελέχη να γνωρίζουν ότι αν δεν θέσουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους υπόλογους για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει εναντίον της ανθρωπότητας, θα χτυπάμε μια νέα Τράπεζα κάθε μέρα, τιμωρώντας τους. #OpIcarus»

 

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Τράπεζας της Ελλάδας επιβεβαίωσαν την επίθεση, η οποία όμως, όπως διευκρίνισαν, κράτησε μόλις λίγα λεπτά, αφού «τεχνικοί της Τράπεζας της Ελλάδας ήταν σε επιφυλακή και αντιμετώπισαν άμεσα την κυβερνοεπίθεση».

Οι Anonymous ανέβασαν και video στο Youtube αποκαλύπτωντας τους λόγους των χτυπημάτων και την λίστα των Τραπεζών που βάζουν στο στόχαστρο. Η λίστα περιλαμβάνει τραπεζικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Βραζιλία, το Μπαγκλαντές, την Κίνα, τις Η.Π.Α,τη Βρετανία, το Πακισταν, το Ιράν και άλλες χώρες.