X

Χίος: Πρόσφυγες έραψαν το στόμα τους στη ΒΙΑΛ (φωτό & βίντεο)

Σε απεργία πείνας, ράβοντας τα στόματά τους, προχώρησαν τουλάχιστον τρεις πρόσφυγες διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησης στο hotspot Χίου.

Ant1news

Τουλάχιστον τρεις πρόσφυγες έραψαν το στόμα τους και προχώρησαν σε απεργία πείνας από την Τρίτη 3 Μαΐου, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης στο κέντρο κράτησης της ΒΙΑΛ και την αδιαφορία των αρχών.

«Προχωράμε σε αυτή τη διαμαρτυρία, λόγω της κακής μεταχείρισης και της έλλειψης προσοχής προς εκείνους που χρειάζονται ειδική φροντίδα και προς τους ανθρώπους με αναπηρίες [που κρατούνται στη ΒΙΑΛ], αλλά και για το κακό φαγητό που μας παρέχεται», αναφέρουν σε μήνυμα που έστειλαν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης οι απεργοί πείνας, δημοσιοποιώντας και βίντεο όπου ένας τουλάχιστον από τους απεργούς πείνας ράβει το στόμα του με κλωστή.

«Υπάρχουν άνθρωποι εδώ με χρόνιες ασθένειες και άλλοι με αναπηρίες. Διαμαρτυρόμαστε για τις ενέργειες και τον έλεγχο του στρατού και την έλλειψη ενδιαφέροντος από τις οργανώσεις που βρίσκονται εδώ. Κάνουμε έκκληση προς τις αρχές,  την κυβέρνηση και τις ανθρωπιστικές οργανώσεις» για να παρέμβουν, καταλήγουν οι απεργοί πείνας.