X

Οδηγός λεωφορείου κατέβασε τυφλή γυναίκα με τον σκύλο - οδηγό της

Τι καταγγέλλει στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα η γυναίκα που τής ζητήθηκε να κατέβει από το όχημα επειδή είχε μαζί της τον σκύλο - οδηγό της.

Ant1news

Αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις και πολλούς χρήστες του διαδικτύου έχει προκαλέσει το περιστατικό που σημειώθηκε σε λεωφορείο και το οποίο καταγγέλλει μια γυναίκα με προβλήματα όρασης.

Όπως έγραψε στο facebook η Ιωάννα Μαρία Γκέρτσου,  ιδρύτρια της Ελληνικής Σχολής Εκπαίδευσης Σκύλων – Οδηγών «Λάρα», οδηγός λεωφορείου κάλεσε την αστυνομία επειδή ανέβηκε στο όχημα με τον σκύλο – οδηγό της.

«Σήμερα ο τρομοκράτης (η Μέη), κατέληξε στο Α.Τ. Χαλανδρίου. Φανταστείτε να είστε καθόλα νόμιμοι, κόσμιοι κλπ ενώ σας παρεμποδίζουν την πρόσβαση καθημερινά (παράνομα παρκαρισμένα οχήματα, κακοτεχνίες κλπ) και να σας καλούν και την αστυνομία από πάνω. Επειδη λοιπόν, ο οδηγός λεωφορείου καλεσε την αστυνομία (κι οχι εγώ οπως επρεπε), εξαιτίας της Μέη και βρέθηκα ξαφνικά, υπαίτια λες και διέπραξα κανένα έγκλημα σε 4-5 αστυνομικούς που μπλόκαραν το λεωφορείο στη σταση, αποφάσισα για πρώτη φορά να κινηθώ νομικά: εναντίον του οδηγού του λεωφορείου που δε σέβεται τιποτα και πάσα υπευθύνου φορέα, δηλαδή του ΟΑΣΑ στον οποιο παρεπειπτοντως, ειχαμε απευθύνει επιστολή, ενα μήνα πριν» έγραψε στο facebook.

«Με το που με είδε ο οδηγός άρχισε να μου λέει ότι πρέπει να κατέβω» περιγράφει η κα Γκέρτσου στο Καλημέρα Ελλάδα. «Όταν του είπα ότι υπάρχει νομοθεσία, μου είπε ότι ο σκύλος δεν φορούσε φίμωτρο, κάτι που όπως λέει δεν προβλέπεται από την νομοθεσία» προσθέτει η ίδια.

Παρά τις προσπάθειες τόσο την ίδιας όσο και των υπόλοιπων επιβατών ο οδηγός κάλεσε την αστυνομία και στο σημείο έφτασαν 9 αστυνομικοί. Η συνέχεια δόθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου μετά από πολλή ώρα ο οδηγός ζήτησε συγγνώμη, όχι στην ίδια αλλά στον διοικητή και αφού είδε τη νομοθεσία. Στον οδηγό σύμφωνα με την κα Γκέρτσου επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο.