X

Απόφαση που θα τον δικαιώνει περιμένει ο Θανάσης Γιαννόπουλος

Ο κ. Γιαννόπουλος παύθηκε από τα καθήκοντά του την Μεγάλη Πέμπτη με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Ant1news

Απόφαση που θα τον δικαιώνει περιμένει ο πρώην Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάσης Γιαννόπουλος μετά την προσφυγή του στη δικαιοσύνη για την απόφαση "καρατόμησής" του.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας προχώρησε στην απομάκρυνση του κ. Γιαννόπουλου από την θέση του Προέδρου του ΚΕΛΠΝΟ την Μεγάλη Πέμπτη και την αντικατάστασή του από τον αναπληρωτή καθηγητή χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ.

Το Υπουργείο Υγείας στη σχετική ανακοίνωση έκανε λόγο για «απαράδεκτες» δηλώσεις του κ. Γιαννόπουλου, στον οποίο καταλόγιζε ότι «με προκλητικό τρόπο αρνήθηκε (και μάλιστα εξ ονόματος όλων των οριζόμενων από το υπουργείο μελών του δ.σ.) να διευκολύνει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας που ζήτησε τις παραιτήσεις τους».

Ο Θανάσης Γιαννόπουλος χαρακτήριζε «απρεπείς» τις κινήσεις του Παύλου Πολάκη και προειδοποιούσε για τις κινήσεις με ένδικα μέσα εναντίον του.

Πληροφορίες του περιβάλλοντός του που ανέφεραν νωρίστερα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, οτι ο κύριος Γιαννόπουλος δικαιώθηκε με απόφαση, δεν επιβεβαιώνονται απο δικαστικές πηγές, κάτι το οποίο σημείωνει με ιδιαίτερη έμφαση και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

«Η προσπάθεια να ποινικοποιηθεί η νόμιμη πολιτική διαδικασία αλλαγής Προέδρου και ΔΣ σε ένα φορέα εποπτευόμενο από το Υπουργείο Υγείας, ξεπερνά κάθε όριο θρασύτητας και προκλητικότητας. Πολύ περισσότερο όταν συνοδεύεται από διασπορά ψευδών ειδήσεων ότι δήθεν υπήρξε απόφαση  Δικαστηρίου που «δικαιώνει» τον πρώην Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπ. Υγείας, όπου σημειώνεται «η αλήθεια είναι ότι τέτοια απόφαση δεν υπάρχει. Υπάρχει αίτηση αναστολής προς το ΣτΕ για την οποία δεν έχει προσδιοριστεί ημερομηνία εκδίκασης ενώ η αίτηση ακύρωσης θα εκδικαστεί στις 31.05.2016».

Από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επισημαίνεται ότι πρόκειται για «σχέδιο απαξίωσης της πολιτικής ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης αλλά και υπονόμευσης του αδιαμφισβήτητου  κύρους και της αξιοπιστίας του νέου ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ».