X

Δραγασάκης: Έρχονται πέντε νομοσχέδια κατά της φοροδιαφυγής

Μια επιτυχής συμφωνία θα σηματοδοτήσει μια νέα αρχή, τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Στόχοι οι επενδύσεις, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η στήριξη του κοινωνικού κράτους.

Ant1news

Ένα «πλέγμα» πέντε νομοσχεδίων κατά της φοροδιαφυγής και του «μαύρου» χρήματος, σχεδιάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρό της, Γιάννη Δραγασάκη.

Τα εν λόγω νομοσχέδια θα αφορούν την καθιέρωση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, τον νόμο για το πόθεν έσχες, τον νόμο για το πολιτικό χρήμα, τον νόμο για τους μάρτυρες του δημοσίου συμφέροντος και την αναθεώρηση του νόμου για την «ποινική συνδιαλλαγή», που θα δίνει την ευχέρεια σε κάποιον που κατηγορείται για οικονομικό έγκλημα να επιστρέφει χρήματα που έχει αποκομίσει και να αντιμετωπίζει ελαφρότερες ποινές.

O κ. Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική σημειώνει πως είναι νωρίς να κηρύξουμε το τέλος της κρίσης, αλλά μια επιτυχής συμφωνία θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια νέα αρχή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο σχεδιασμό του κυβερνητικού έργου για την επόμενη μέρα κεντρική θέση κατέχουν οι επενδύσεις, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η στήριξη του κοινωνικού κράτους.

O κ. Δραγασάκης εκτιμά πως οι πόροι που θα διοχετευθούν στην πραγματική οικονομία εντός του 2016 θα κυμανθούν μεταξύ 9 και 12 δισ. ευρώ, ενώ κάνει λόγο για ένα «επενδυτικό σοκ» που χρειάζεται η Ελλάδα, έπειτα από μια παρατεταμένη περίοδο ύφεσης.

Αναφερόμενος στο δημόσιο χρέος, αποδέχεται πως πλέον δεν είναι εφικτό το «κούρεμα», ενώ σε ό,τι αφορά τις πρόωρες εκλογές, αναφέρει πως «δεν μας απασχόλησε ποτέ» και πως «η παρούσα κυβέρνηση έχει εντολή τετραετίας».