X

Κουρουμπλής: Με απλή αναλογική η χώρα δεν θα κυβερνηθεί ποτέ

Επιβεβαιώνει τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο και την ψήφο από τα 17 έτη. Τι δήλωσε για τη μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200.

Ant1news

Σε διαβούλευση αναμένεται να τεθεί στο προσεχές διάστημα ο νέος εκλογικός νόμος, με τον οποίο η κυβέρνηση προωθεί σημαντικές αλλαγές στο σύστημα ανάδειξης των αιρετών της εθνικής αντιπροσωπείας.

Τις εν λόγω αλλαγές, μεταξύ των οποίων είναι η ψήφος στα 17, η μείωση του μπόνους στις 30 έδρες και το σπάσιμο της Β' Αθηνών σε περιφέρειες μέχρι 10 βουλευτές, επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, δήλωσε ότι οι αλλαγές αυτές θα πρέπει να ισχύσουν από τις επόμενες εκλογές, που όπως είπε θα γίνουν το 2019. «Γι αυτό θα πρέπει να πειστούν και τα υπόλοιπα κόμματα ώστε να τις ψηφίσουν», τόνισε.

Ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε δε ότι εάν καθιερωθεί η απλή αναλογική, η χώρα δεν θα κυβερνηθεί ποτέ, ενώ διευκρίνισε ότι απαιτείται τροποποίηση του Συντάγματος για να μπει πλαφόν στη βουλευτική θητεία στα 12 έτη και να υπάρξει μείωση του αριθμού των βουλευτών στους 200.