X

Επεισόδια στη Νομική για τις φοιτητικές εκλογές

Άγνωστοι έκαναν «γυαλιά-καρφιά» τα τραπεζάκια της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ.  Επεισόδια και στο Πάντειο καθώς και το Πιδαγωγικό. Μικροένταση για αφίσα της ΔΑΠ.

Ant1news

Σε θέατρο επεισοδίων μετέτρεψε το κτίριο της Νομικής Σχολής ομάδα αγνώστων και ενώ ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία των φοιτητικών εκλογών.

Οι δράστες μπήκαν στο κτίριο από την είσοδο της οδού Μασσαλίας και έκαναν «γυαλιά - καρφιά» τα τραπεζάκια φοιτητικών οργανώσεων ΔΑΠ και ΠΑΣΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την επίθεση υπήρξε και ένας τραυματίας. Όπως έγινε γνωστό η διαδικασία των εκλογών συνεχίζεται κανονικά, χωρίς άλλα προβλήματα.

 


 
Ομάδα αναρχικών προκάλεσε επεισόδια και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Παρόμοιες σκηνές εκτυλίχθηκαν και στο Παιδαγωγικό όταν αντιεξουσιαστές επιχείρησαν να εισβάλλουν στο χώρο αλλά αποκροσθηκαν απο φοιτητές.  απέκρουσαν.

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Ο φασισμός των μειοψηφιών και η ανοχή στη βία πρέπει να τελειώσει

Στην κυβέρνηση επιρρίπτει τις ευθύνες για την εισβολή των «παρακρατικών ομάδων κουκουλοφόρων» σε Πάντειο, Χημείο και Νομική η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Όπως υποστηρίζει «ηυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φέρει ακέραια την ευθύνη,  όχι μόνο για την ανοχή της απέναντι στο φαινόμενο της αναρχικής  βίας,  αλλά  γιατί  υποθάλπει  και υποκινεί τις ομάδες  αυτές,  προκειμένου να εισπράξει  μικροπολιτικά  οφέλη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ:  

“Πριν λίγη ώρα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Χημείο της Αθήνας και στη Νομική Αθηνών εισέβαλαν παρακρατικές ομάδες κουκουλοφόρων  οι οποίες   επιτέθηκαν,  τραυματίζοντας φοιτητές  και διαλύοντας  τις φοιτητικές εκλογές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φέρει ακέραια την ευθύνη,  όχι μόνο για την ανοχή της απέναντι στο φαινόμενο της αναρχικής  βίας,  αλλά  γιατί  υποθάλπει  και υποκινεί τις ομάδες  αυτές,  προκειμένου να εισπράξει  μικροπολιτικά  οφέλη.  Η διάλυση των φοιτητικών εκλογών εμποδίζει το πιο δυναμικό  κομμάτι της ελληνικής νεολαίας, τους  φοιτητές  και σπουδαστές,  να καταδικάσουν την κυβέρνηση - νεκροθάφτη των ονείρων τους.  Όμως όση βία και αν υποθάλψει, όση λάσπη και αν χρησιμοποιήσει, δεν μπορεί  να σταματήσει τη ροή  των γεγονότων.  Αυτοί  που με ψέματα κέρδισαν την εξουσία,  αυτοί  που χωρίς ντροπή  άλλαξαν θέσεις και αξίες, αυτοί  που δεν διστάζουν να ασκήσουν βία.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καταδικάζουμε τέτοιες πρακτικές και καλούμε όλους τους φοιτητές  να συμμετέχουν στην σημερινή διαδικασία για να αποφασίσουν οι ίδιοι με την ψήφο τους τι Ανώτατη Εκπαίδευση επιθυμούν.  Παθογένειες ετών,  που οδήγησαν τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας στην οπισθοδρόμηση πρεπεί να καταπολεμηθούν με την ενδυνάμωση του φοιτητικού κινήματος.  Καλούμε όλους τους φοιτητές να δυναμώσουν την φωνή τους μαζί μας για να αποτρέψουν την περαιτέρω υποβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που συντελείται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τον τελευταίο 1,5 χρόνο”.

ΝΔ: Η ανοχή στα φαινόμενα βίας συνιστά συνενοχή

«Η εκκωφαντική σιωπή της Κυβέρνησης, είναι τουλάχιστον ύποπτη. Η όποια ανοχή σε αυτά τα φαινόμενα συνιστά πλέον συνενοχή», τονίζει, μεταξύ άλλων,  ο υπεύθυνος του τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΝΔ,  Μάξιμος Χαρακόπουλος

Συγκεκριμένα ο κ. Χαρακόπουλος αναφέρει:

«Η εισβολή κουκουλοφόρων και ροπαλοφόρων γνωστών - αγνώστων σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, με στόχο την κατατρομοκράτηση των φοιτητών και την ακύρωση των φοιτητικών εκλογών, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την κυβερνητική ανοχή στη βία. Το γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε θύματα είναι μόνον θέμα τύχης.

Μετά την ηθική επιβράβευση της ανομίας, με την αποποινικοποίηση των καταλήψεων που υπερψήφισε  η κυβερνητική πλειοψηφία στο πρόσφατο νομοσχέδιο για την έρευνα, η εκκωφαντική σιωπή της Κυβέρνησης, είναι τουλάχιστον ύποπτη. Η όποια ανοχή σε αυτά τα φαινόμενα συνιστά πλέον συνενοχή.

 Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, εγκλωβισμένη σε παρωχημένες ιδεοληψίες, στέλνει λάθος μηνύματα».

"Φωτιές άναψε" και αφίσα της ΔΑΠ 

Μικροένταση μεταξύ μελών φοιτητικών οργανώσεων προκάλεσε περίπου στις 12.00 το μεσημέρι στο Πολιτικό τμήμα της Νομικής Αθηνών προεκλογική αφίσα της Δ.Α.Π-ΝΔΦΚ με αποτέλεσμα να κλείσουν οι κάλπες για περίπου 20 λεπτά.

 

Σύμφωνα με φοιτητές του ΕΚΠΑ, μέλη αριστερών παρατάξεων αντέδρασαν έντονα με την αφίσα υποστηρίζοντας πως το μήνυμα που αναγράφεται «βουλιάξτε τους φελλούς» σε συνδυασμό με την εικόνα, είναι ατυχές, τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Ωστόσο μέλη της Δ.Α.Π έκαναν λόγο για λάθος ερμηνεία της αφίσας, εξηγώντας πως είναι επετειακή από το 1986. 

 

 

ΚΝΕ: απάντηση στα επεισόδια η ενδυνάμωση των φοιτητικών συλλόγων

Σε ανακοίνωση της για τα επεισόδια, η ΚΝΕ αναφέρει:

Διάφορες ομάδες κουκουλοφόρων από νωρίς το πρωί εισέβαλαν σε σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αναλαμβάνοντας δράση για λογαριασμό παρακρατικών και άλλων μηχανισμών προκειμένου να παρεμποδίσουν τη συμμετοχή των φοιτητών στις Φοιτητικές και Σπουδαστικές Εκλογές. Οι ενέργειες τους είχαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό φοιτητών και την ακύρωση των φοιτητικών εκλογών στο  Πάντειο Πανεπιστήμιο. Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με το φοιτητικό-σπουδαστικό κίνημα, αντίθετα αξιοποιούνται για τη συκοφάντηση και τη διάλυσή του. Απάντηση σε τέτοια φαινόμενα είναι το δυνάμωμα των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων, το δυνάμωμα της πάλης απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης- ΕΕ- κεφαλαίου στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας.

Θεοδωράκης: να φύγουν τα κόμματα απο ΑΕΙ-ΤΕΙ

Mε ανάρτηση του στο Facebook, ο επικεφαλής του Ποταμιού, κάνει λόγο για την ανάγκη αποκομματικοποίησης των φοιτητικών εκλογών και των ΑΕΙ-ΤΕΙ γενικότερα.