X

Σόιμπλε: Είμαστε στον σωστό δρόμο με την Ελλάδα

Αισιόδοξος για συμφωνία την Τρίτη εμφανίστηκε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών στη σύνοδο της G7 που διεξάγεται στην Ιαπωνία.

Ant1news

Η ομάδα των επτά (G7) πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών του πλανήτη είναι περισσότερο αισιόδοξη σήμερα όσον αφορά στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη από ό,τι ήταν στο παρελθόν, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την Παρασκευή.

«Συμφωνήσαμε ότι το παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον είναι σε καλύτερη κατάσταση συγκριτικά με ό,τι φοβόντουσαν ορισμένοι πριν από μερικούς μήνες», ανέφερε ο Σόιμπλε μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των συνομιλιών μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της G7 στο Σεντάι της Ιαπωνίας.

Ειδικότερα, αναφορικά με την Ελλάδα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε «Είμαστε στον σωστό δρόμο με την Ελλάδα» και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της Τρίτης, συμπληρώνοντας βέβαια πως τίποτα δεν είναι βέβαιο.

Στο ίδιο μήκος κύματος εξάλλου ήταν και οι δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ο πρόεδρος του Eurogroup, εκτίμησε ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της, μπορούν να υπογράψουν συμφωνία την Τρίτη και να ξεκλειδώσει η επόμενη δόση από το δάνειο διάσωσης για τη χώρα μας.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ μίλησε και με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Τζακ Λιου, για το ελληνικό ζήτημα, με τον τελευταίο να επισημαίνει ότι το ελληνικό χρέος πρέπει να μπει σε ένα δρόμο βιωσιμότητας και ότι οι δυο πλευρές πρέπει να κινηθούν με ευελιξία στη διαπραγμάτευση.