X

Επιστρέφει στους γονείς της η μικρή Μαρία

Παραμένει για 19 ημέρες στο Παίδων. Η απόφαση της Εισαγγελίας Ανηλίκων ήρθε μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων στο οικογενειακό περιβάλλον της μικρής. Ποιους περιορισμούς όρισε;

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου

Το δρόμο για το σπίτι της παίρνει η μικρή Μαρία, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί ανήμερα το Πάσχα, όταν βρισκόταν με τους γονείς της σε μάντρα αυτοκινήτων στο Σκαραμαγκά.

Το κορίτσι παρέμενε από τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα στο νοσοκομείο Παίδων, όπου και παρακολουθούνταν από παιδοψυχολόγους, καθώς η ίδια η Μαρία τόνισε τουλάχιστον δύο φορές ότι η μαμά της την άφησε…

Σύμφωνα πάντως με απόφαση της Εισαγγελίας Ανηλίκων,  μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων στο οικογενειακό περιβάλλον της μικρής, η ίδια μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι της στον Πειραιά μαζί με τους γονείς της.

Παράλληλα, συνεκτιμήθηκαν τα πορίσματα των παιδοψυχολόγων που όλο αυτό το διάστημα βρίσκονταν δίπλα της.

Αν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες το επιστρέψουν, η Μαρία θα μπορέσει ακόμα και σήμερα να βρεθεί στο σπίτι της.

Η Εισαγγελία, πάντως, αποφάσισε και ένα πλαίσιο περιορισμών για την οικογένεια. Συγκεκριμένα, απαγόρευσε να επισκεφτεί η μικρή την μάντρα του παππού της από την οποία είχε εξαφανισθεί.

Παράλληλα, το κοριτσάκι και οι γονείς θα μείνουν για καιρό υπό παρακολούθηση από κοινωνικούς λειτουργούς και παιδοψυχολόγους.