X

Θρίλερ γύρω από τα αίτια της συντριβής του Boeing της EgyptAir

Ανατρέπονται συνεχώς τα δεδομένα των ερευνών. Πού επικεντρώνονται οι Αρχές που αναζητούν τα αίτια της συντριβής. Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες από τα συντρίμμια.

Ant1news

Η προκαταρκτική έκθεση για τα αίτια της συντριβής του αεροπλάνου της EgyptAir θα παρουσιαστεί σε ένα μήνα, δήλωσε ο επικεφαλής της οµάδας ερευνητών, σύμφωνα με την αιγυπτιακή κρατική εφημερίδα Al-Ahram.

Ο Αϊμάν αλ Μοκάντεμ, επικεφαλής του τμήματος ερευνών αεροπορικών ατυχημάτων, δήλωσε πως η έκθεση «θα δημοσιευτεί σε ένα μήνα… και θα περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες που θα έχουν συγκεντρωθεί έως την ημερομηνία της δημοσίευσης της».

Τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους είναι που θα δώσουν τις απαντήσεις για τα αίτια της συντριβής του Boeing A320 της  EgyptAir στη Μεσόγειο, που στοίχισε τη ζωή σε 66 ανθρώπους.

Το μεσημέρι του Σαββάτου το αμερικανικό δίκτυο CBS, επικαλούμενο αξιωματούχους της Αιγύπτου, υποστήριξε ότι εντοπίστηκαν τα δύο μαύρα κουτιά, ωστόσο κάτι τέτοιο στη συνέχεια διαψεύστηκε, από το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας.

Οι φωτογραφίες από τα πρώτα ευρήματα στο σημείο των ερευνών, που συνεχίζονται για τέταρτη μέρα, τις οποίες δημοσίευσε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο στρατός της Αιγύπτου, συγκλονίζουν την παγκόσμια κοινή γνώμη.

 

 

 

Μέρη του αεροσκάφους, καθίσματά του, αλλά και προσωπικά αντικείμενα, μεταξύ των οποίων ένας παιδικός υπνόσακος, φαίνονται στις φωτογραφίες αυτές, που κάνουν το γύρο του κόσμου.

 

 

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των μαύρων κουτιών, αλλά και μεγαλύτερου μέρους του αεροσκάφους, που θα δείξει τα αίτια της συντριβής, συνεχίζονται πυρετωδώς στο σημείο που εντοπίστηκαν τα πρώτα συντρίμμια. Το μόνο χειροπιαστό στοιχείο που υπάρχει είναι ότι, πριν την παύση της επαφής του αεροσκάφους με τα συστήματα, υπήρξε καπνός στο πιλοτήριό του.

Παράλληλα, διενεργούνται έρευνες για τυχόν υπαίτιους της τραγωδίας. Στο στόχαστρο των ερευνητών έχουν μπει οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου Σαρλ ντε Γκολ. Το υλικό των καμερών ασφαλείας μπορεί να φανερώσει κάποια ύποπτη κίνηση ατόμων που είχαν πρόσβαση στο αεροπλάνο. Την ίδια ώρα, όλοι οι υπάλληλοι εδάφους ανακρίνονται, για να διαπιστωθεί αν κάποιος είχε ριζοσπαστικοποιηθεί. Οι έρευνες αυτές, ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχουν δώσει κάποιο μεμπτό αποτέλεσμα.