X

Ανακοινώνουν Μουρίνιο οι “κόκκινοι διάβολοι”

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC ο Μουρίνιο θα πάρει τη θέση του Λουίς Φαν Xάαλ από τον πάγκο.

Ant1news

 

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε το 12ο FA Cup στην ιστορία της, όμως μία μεγάλη αλλαγή, βρίσκεται πίσω από την γωνία. Όπως αναφέρει το BBC, την Τρίτη οι «κόκκινοι διάβολοι» θα ανακοινώσουν την άφιξη του Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο τους. Στην θέση του Λουίς Φαν Xάαλ, που θα μιλήσει αύριο με την διοίκηση της αγγλικής ομάδας. Πάρα τη νίκη στον τελικό, που επέτρεψε στον 64χρονο Ολλανδό να πάρει το πρώτο του τρόπαιο από τότε που έφτασε στο Old Traford και να γίνει όπως ο ίδιος επισήμανε, "ο πρώτος προπονητής που κατέκτησε το Κύπελλο σε τέσσερις διαφορετικές χώρες", όλα δείχνουν ότι θα κάνει χώρο για τον 53χρονο Πορτογάλο. Το BBC αναφέρει ότι Γιουνάιτεντ και Μουρίνιο, έφτασαν σε συμφωνία πριν τον τελικό εναντίον της Κρίσταλ Πάλας το Σάββατο.

Η αποτυχία της Γιουνάιτεντ, να εξασφαλίσει θέση στο Champions League, φαίνεται ότι ανάγκασε την ιεραρχία της αγγλικής ομάδας, να αποφασίσει ότι η αλλαγή είναι απαραίτητη. Ο Μουρίνιο, που είναι μακριά από τους πάγκους, από τον Δεκέμβριο, όταν απολύθηκε από την Τσέλσι, ήταν στην νίκη του πυγμάχου βαρέων βαρών Ντέιντ Χάγιε στο Λονδίνο το Σάββατο βράδυ, αλλά κατ 'επανάληψη αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά. Στον Φαν Xάαλ απομένει ένας ακόμα χρόνος συμβολαίου, για τον οποίο πρέπει να αποζημειωθεί με 5 εκατ ευρώ.

Πάντως, όπως σημειώνει το BBC, ορισμένα ανώτερα στελέχη στην Γιουνάιτεντ εξακολουθούν να έχουν σοβαρές επιφυλάξεις για την προοπτική του Μουρίνιο, με κάποιους να προτιμούσαν τον Ράιαν Γκιγκς ως εναλλακτική λύση. Ο Ουαλός, που έκανε ρεκόρ με 963 εμφανίσεις για τον σύλλογο, ανέλαβε ως προσωρινός προπονητής τον Απρίλιος του 2014 μετά την απόλυση του Μόγιες, έμεινε ως βοηθός του Φαν Xάαλ, και έχει κάνει κατανοητό ότι είναι πρόθυμος για δουλειά.