X

Νέα ρύθμιση για τις ασφαλιστικές οφειλές ετοιμάζει το Υπουργείο Εργασίας

Θα κινείται σε άλλη λογική από την περσινή ρύθμιση. Τι είπε ο υφυπουργός για την αναδρομική επιστροφή του ΕΚΑΣ που αποσύρθηκε από το πολυνομοσχέδιο.

Ant1news

Νέα νομοθετική ρύθμιση για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά Ταμεία προανήγγειλε ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος.

«Αυτή την προοπτική την έχουμε θέσει και θα κάνουμε νομοθετική ρύθμιση στο επόμενο διάστημα», είπε ο κ. Πετρόπουλος χωρίς ωστόσο να δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα.

Ωστόσο, όπως τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η νέα ρύθμιση θα κινείται σε άλλη λογική από τη ρύθμιση που ίσχυε πέρυσι, καθώς θα βασίζεται στις πραγματικές δυνατότητες των οφειλετών. Παράλληλα, άφησε να εννοηθεί πως η ρύθμιση δεν θα υλοποιηθεί ερήμην των θεσμών.

Ο κ. Πετρόπουλος παραδέχτηκε ότι η ρύθμιση του 2015 έθετε γενικές προϋποθέσεις για ένταξη, με αποτέλεσμα να ευνοούνται οφειλέτες που δε χρειάζονταν διευκόλυνση, ενώ πλήττονταν αδύναμοι που πραγματικά δεν μπορούσαν να πληρώσουν.

Σχετικά με την αναδρομική επιστροφή του ΕΚΑΣ από περίπου 70.000 συνταξιούχους, που αποσύρθηκε από το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Κυριακή, ο κ. Πετρόπουλος είπε πως εντός των επόμενων ημερών θα εκδοθεί εγκύκλιος που θα διασφαλίζει ότι δεν θα επιστρέφονται αναδρομικά τα χρήματα που έχουν λάβει οι δικαιούχοι.