X

Στην “πρώτη γραμμή” για το Προσφυγικό η Πολεμική Αεροπορία

Η συνεισφορά του Σώματος και των στελεχών του στην διαχείριση του προβλήματος, την εγκατάσταση και την σίτιση προσφύγων και μεταναστών.

Ant1news

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Πάνω από 156.000 μερίδες φαγητού, περισσότερα από 200 άτομα προσωπικό, και πληθώρα δραστηριότητων που σχετίζονται με την φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών σε τουλάχιστον 20 Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης καθώς επίσης σε Ανοιχτές Δομές ανα την επικράτεια. Αυτή ήταν η συμβολή της Πολεμικής Αεροπορίας μόνο στο πρώτο τρίμηνο του 2016, στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, το μεγαλύτερο βάρος της οποίας εξακολουθούν να σηκώνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Αναλυτικότερα, στο διάστημα Ιανουάριος-Μάρτιος σύμφωνα με την πολεμική αεροπορία τα στελέχη της:

α. Στην 112 Πτέρυγα Μάχης:

•Παρασκευάστηκαν και διατέθηκαν τριάντα μία χιλιάδες τριακόσιες (31.300) μερίδες φαγητού (πρωινό, γεύμα, δείπνο) για σίτιση παράτυπα εισελθόντων ατόμων στα κέντρα του Ελληνικού, του TAE KWON DO στο Παλαιό Φάληρο, της Αμυγδαλέζας, του λιμανιού του Πειραιά και στο Σχιστό.

•Από 3 Φεβρουαρίου έως και 21 Μαρτίου 2016, 160 άτομα ανέλαβαν μαζί με άλλα στελέχη,  την οργάνωση και ανάπτυξη των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης, καθώς και των Ανοιχτών Δομών προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Ελληνικό, στον Πειραιά, στην Αμυγδαλέζα, στη Μάνδρα, στη Ριτσώνα, στο Βοτανικό, στον Άγια Ανδρέα, στο Ζούμερι και στο Σχιστό, με απασχόληση στους τομείς υγειονομικής περίθαλψης, μεταφοράς προσωπικού, σίτισης και εργασιών υποδομών.

β. Το Κέντρο Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας/Ζούμπερι, σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος της σίτισης προσφύγων και μεταναστών, με το δυναμικό του να παρασκευάζει 125.348 μερίδες φαγητού.   

γ. Από τη 206 Πτέρυγα Αεροπορικών Υποδομών διατέθηκαν 63 άτομα προσωπικό, στις δομές του Ελληνικού, της Ριτσώνας, του Αγίου Ανδρέα, της Παιανίας, του Σχιστού και της Φιλιππιάδας Πρεβέζης.

δ. Από τη 204 Μοίρα Γενικών Αποθηκών διατέθηκαν 5 άτομα προσωπικό, για πέντε 5 ημέρες, για την  ανάπτυξη των σκηνών στη Ριτσώνα.

ε. Από το Εργοστάσιο Τηλεπικοινωνιακών Μέσων, διατέθηκαν πέντε 5 άτομα προσωπικό, για σαράντα 40 ημέρες, για το στήσιμο των σκηνών σε Ελληνικό και Μαραθώνα.