X

5+1 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

Πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις εξόδου για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου.

Ant1news

Αποχαιρετάμε το τελευταίο Σαββατοκύριακου του Μαΐου με πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις εξόδου.

ΣΙΝΕΜΑ

 

«The Nice Guys», «Υπόθεση: Άγνωστο DNA», «Η Αλίκη μέσα από τον καθρέφτη», «Η αλήθεια», «Γλυκιά απόδραση», «Το μπαρμπέρικο: Η νέα κουπ» οι ταινίες που προβάλλονται στις αίθουσες.

Διαβάστε αναλυτικά τις έξι ταινίες της εβδομάδας και δείτε τα τρέιλερ με ελληνικούς υπότιτλους!

ΘΕΑΤΡΟ

Διάλειμμα Χαράς - Joy Break στον Λυκαβηττό

 

Τέσσερις νύμφες κατεβαίνουν στο φαράγγι του Λυκαβηττού, μεταμορφώνονται προσωρινά σε θνητές γυναίκες και μας προσκαλούν σε ένα υπερβατικό ταξίδι μέσα από ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη και του Ουώλτ Ουίτμαν. Στην περιπλάνησή τους συναντούν άσπρους γέροντες, ηλεκτρικά κορμιά, κρεμασμένες θηλιές, άντρες με μάτια σαν παπαρούνες, σκυλιά που γυρεύουν ένα κόκαλο, παιδιά που αναρωτιούνται τι είναι η χλόη, σπασμένες μορφές μέσα σε καθρέφτες.

Το Διάλειμμα Χαράς αποτελεί μέρος του The Φαράγγι Project, μιας σειράς δράσεων και ερευνών που ξεκίνησαν το 2013 σε συνεργασία με την Αντριάνα Αλεξίου, τη Ρόζα Προδρόμου, τη Νέλλη Πουλοπούλου, την Άννα Τζάκου, τον Γιώργο Ευθυμίου και τις ομάδες εργαστηρίου και του JAM Ανοιχτή Φύση.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Η Art Athina 2016 στο γήπεδο Tae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο

 

Έως και την Κυριακή 29/6 πραγματοποιείται η Art Athina, η μεγάλη γιορτή των αιθουσών τέχνης στο κλειστό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do).

Η Αθηναϊκή art-fair, που πέρυσι προσέλκυσε για πρώτη φορά στην ιστορία της σχεδόν 40.000 επισκέπτες, αποδεικνύει όχι μόνο ότι διατηρεί τη δυναμική ανοδική της πορεία αλλά και ότι διευρύνει τον κύκλο των ενδιαφερομένων για την σύγχρονη τέχνη.

Το διεθνές κύρος της Art-Athina, που θεσμοθετήθηκε από τον ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης) το 1993 και διοργανώνεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια από την εταιρεία EuroΜare, ισχυροποιείται ακόμα περισσότερο με νέες συμμετοχές από ελληνικές και ξένες αίθουσες τέχνης, η παρουσία των οποίων ενισχύει την εμβέλεια του σημαντικότερου εικαστικού θεσμού της χώρας.

Συμμετέχουν 49 γκαλερί από 13 χώρες, παράλληλα προγράμματα και δράσεις .

Για την 21η Art-Athina έχει σχεδιαστεί ένα ξεχωριστό VIP πρόγραμμα με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων από το χώρο της τέχνης διεθνώς, συλλεκτών και φιλότεχνων.

Σημαντικές παράλληλες εκθέσεις, αφιερώματα, ομιλίες και εκπαιδευτικές δράσεις συνθέτουν ένα πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα που στοιχειοθετεί με δυναμισμό την εικαστική αποτύπωση της εποχής.

ΜΟΥΣΙΚΗ

«ΟΛΟΙ ΕΝΑ» από τον Σταμάτη Κραουνάκη

 

Σταμάτης Κραουνάκης one man show "Όλοι ένα"-φίλα με.

Τρεις γενιές τραγούδια. Κοινή πορεία με τα αισθήματα και τα όνειρα των ζευγαριών, των μοναχικών, των ερωτευμένων. Επιλογή από λατρεμένα αλλά και κρυφά ενωμένα με ρετσιτατίβα και μικρά ποιητικά κείμενα βαφτισμένα στη μουσική που δε σταματάει ποτέ.

ΧΟΡΟΣ

ARC FOR DANCE FESTIVAL 2016

 

Το Arc for Dance Festival έρχεται για 8η χρονιά στο Σύγχρονο Θέατρο Αθηνών με ένα πλούσιο και πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα. Έργα από την Ελλάδα, την Τσεχία, την Ολλανδία, τη Γερμανία, τη Δανία και τη Μεγάλη Βρετανία δημιουργούν ένα πολυπολιτισμικό μωσαϊκό έντονης παρουσίας στη σύγχρονη, χορογραφική δημιουργία.

ΠΑΙΔΙ

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας της Χελώνας στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών

 

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ διοργανώνει την Κυριακή 29 Μαΐου 2016, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Χελώνας (23 Μαΐου) μια όμορφη γιορτή στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας, στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών. Πρόκειται για μια εκδήλωση-θεσμό, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων με ποικιλία δραστηριοτήτων, στην οποία συμμετέχουν όλοι!!

Κάθε χρόνο η προσέλευση των παιδιών και των γονιών τους είναι εντυπωσιακή και η θέληση να μάθουν και να βοηθήσουν τις απειλούμενες χελώνες συγκινητική.

Αξίζει να δει κανείς από κοντά την σημαντική αυτή εκδήλωση καθώς σε μία χαρούμενη και γιορτινή ατμόσφαιρα μέσα από το παιχνίδι, τις κατασκευές και την ψυχαγωγία δίνονται στα παιδιά ερεθίσματα για περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση.

Οι Εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ θα υποδέχονται ελεύθερα όλους τους φίλους της φύσης από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι με συνεχόμενο πρόγραμμα.

“Κηφισοπαιχνιδίσματα”: Μαγική παιχνιδούπουλη στο Δ. Κηφισιάς

 

Το Τμήμα Πολιτισμού του Οργανισμού Πολιτισμού – Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ  διοργανώνει για 13η χρονιά τα «Κηφισοπαιχνιδίσματα» μία εκδήλωση θεσμό για τα παιδιά.

Πρόκειται για μία πολυδιάστατη διοργάνωση που μεταμορφώνει το καταπράσινο Άλσος της Κηφισιάς «Δ. Ζωμόπουλος» την Κυριακή 29 Μαΐου  2016, ώρα 10.00 π.μ. – 2μ.μ,  σε μια μαγική παιχνιδούπολη.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να σκαρφαλώσουν με ασφάλεια  στον Πύργο Αναρρίχησης, να συμμετάσχουν στην κατασκευή λουλουδιών στο πρόγραμμα «Το λουλούδι των συναισθημάτων» που θα διοργανώσει η ‘’ΠΡΟΝΟΗ’’ του Δήμου, να παρακολουθήσουν βιβλιοπαρουσιάσεις και δραστηριότητες με βιβλία που διοργανώνουν τα βιβλιοπωλεία Sporos , Mόnogram και Νομική Παιδική Βιβλιοθήκη, να ασχοληθούν με χρήσιμες κατασκευές, να αυτοσχεδιάσουν  στο Θεατρικό Παιχνίδι και  να πάρουν μέρος στα δραστήρια  παιχνίδια που θα διοργανώσει το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ.