X

Καινούρια "Ειδομένη" δίπλα από την άδεια Ειδομένη (βίντεο)

Νέοι άτυποι καταυλισμοί και άγνοια για την τύχη χιλιάδων προσφύγων. Σκληρή κόντρα με αιχμές μεταξξύ Κυβέρνησης και ΟΗΕ.

Ant1news

Την ώρα που η επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης, προβλήθηκε και δημιούργησε ανακούφιση στην Κυβέρνηση, ρεπορτάζ του Ruptly, κάνει λόγο για νέο καταυλισμό προσφύγων που δημιουργήθηκε σε κοντινή απόσταση.

«Οι εκδιωγμένοι πρόσφυγες από την Ειδομένη συνεχίζουν τη ζωή τους στον αυτοσχέδιο καταυλισμό των Ευζώνων», τονίζεται στο εν λόγω ρεπορτάζ, την ώρα που έχιε ξεσπάσει άγρια κόντρα Κυβέρνησης - Ύπατης Αρμοστείας ΟΗΕ και κομμάτων, για τους χώρους όπυο μεταφέρθηκαν οι απ-"εγκλωνισμένοι" της Ειδομένης.

Μάλιστα δημοσιεύεται και ένα βίντεο, που δείχνει εικόνες με πρόσφυγες που έχουν  στήσει σκηνές σε εγκαταλειμμένο βενζινάδικο. Όχι πολύ μακριά όμως από το σημείο στο οποίο μέχρι πριν από λίγο καιρό ζούσαν περισσότεροι από 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες, και συγκεκριμένα σε δύο εγκαταλελειμμένα βενζινάδικα και ένα ξενοδοχείο στους Ευζώνους, έχουν μεταφερθεί τις τελευταίες 3 ημέρες αρκετά άτομα, στήνοντας επί της ουσίας δύο νέους καταυλισμούς.

 

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε σήμερα το Συντονιστικό Όργανο για το Προσφυγικό, σε ένα από τα βενζινάδικα και στο ξενοδοχείο διαμένουν από 1.500 άτομα (σύνολο 3.000 άτομα).

Προβληματισμό δημιουργούν και τα γενικότερα νούμερα που αποτυπώνουν την κατάσταση, καθώς από την Ειδομένη αναχώρησαν με πούλμαν για κέντρα φιλοξενίας 3.817 άνθρωποι, αλλά κανείς δεν γνωρίζει που έχει διοχετευτεί ο υπόλοιπος πληθυσμός των προσφύγων και των μεταναστών που βρισκόντουσαν στην Ειδομένη.

Η ανταποκρίτρια του Ruptly, σχολιάζει σχετικά στο Twitter, «αφού ο καταυλισμός της Ειδομένης καθαρίστηκε, ο αυτοσχέδιος καταυλισμός στο βενζινάδικο της EKO, κοντά στο Πολύκαστρο, έγινε μεγαλύτερος. Περισσότεροι από 2.000 άτομα», υπογραμμίζει σε φωτογραφία που έχει ανεβάσει στο κοινωνικό δίκτυο.

 

Εν τω μεταξύ οι συνθήκες διαβίωσης και στους δύο νέους καταυλισμούς στους Ευζώνους είναι άθλιες με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί ήδη επεισόδια βίας μεταξύ Σύρων και Αφγανών μεταναστών. Σήμερα το πρωί μάλιστα ένας άνδρας μεταφέρθηκε τραυματισμένος σε τοπικό νοσοκομείο καθώς τραυματίστηκε με μαχαίρι κατά τη διάρκεια ενός καυγά.