X

Έζησε σαν… κατσίκα για μία ολόκληρη εβδομάδα! (Βίντεο)

Η απίστευτη ιστορίας ενός Λονδρέζου, που έβαλε προσθετικά άκρα για να μετακινείται στα τέσσερα και έζησε μαζί με ένα κοπάδι κατσίκες στις ελβετικές Άλπεις.

Ant1news

Λένε πως «η τρέλα δεν πάει στα βουνά», όμως o Thomas Thwaites όχι μόνο εγκατέλειψε τη ζωή στο Λονδίνο, αλλά ταξίδεψε στις ελβετικές Άλπεις για να ζήσει το “όνειρο” του… σαν κατσίκα!

Μπουχτισμένος από την καθημερινότητά του, έχοντας μείνει άνεργος για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο 35χρονος Λονδρέζος σκέφθηκε πως τα ζώα βλέπουν εντελώς διαφορετικά τη ζωή.

Έτσι του ήρθε η ιδέα, να επιχειρήσει να ζήσει σαν… κατσίκα!

Πήρε τόσο σοβαρά το εγχείρημα, που με τη βοήθεια ειδικών ανέπτυξε προσθετικά άκρα για να μετακινείται στα τέσσερα και ένα τεχνητό στομάχι για να μπορεί να… απολαμβάνει το χορτάρι. Μελέτησε μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα τις κατσίκες (τη συμπεριφορά και τις αντιδράσεις τους), ώστε να εγκλιματιστεί.

 

 

Ταξίδεψε στο χωριό Wolfenschiessen της Ελβετίας, όπου επί μία εβδομάδα έζησε μαζί με ένα κοπάδι κατσίκες.

Όπως λέει ο ίδιος, συνάντησε αρκετές δυσκολίες τον πρώτο καιρό. «Υπέφερα αρκετά, γιατί έπεφτα στην πλαγιά και φυσικά έπρεπε να μασουλήσω το χορτάρι», δηλώνει ο Thomas Thwaites.

 

«Επίσης, οι κατσίκες δε με συμπαθούσα. Ορισμένες φορές, είχα την εντύπωση ότι ήθελαν να μου επιτεθούν. Και ξέρετε πως έχουν επικίνδυνα κέρατα», συμπληρώνει.

«Στη συνέχεια, όμως, κατάλαβα πως ήθελαν να μου δώσουν να καταλάβω πως υπήρχε μία ιεραρχία στο κοπάδι και ότι θα έπρεπε να γνωρίζω ποια είναι η θέση μου», εξηγεί.

 

Έπειτα, όμως, από μία περίοδο “προσαρμογής” ο εκκεντρικός Λονδρέζος άρχισε να αποκτά φιλίες. «Μία κατσίκα μου έδειξε πως ήθελε να γίνει φίλη μου και με ακολουθούσε παντού. Με μύριζε διαρκώς και ήθελε να βρίσκεται κοντά μου. Ήταν ένα υπέροχο συναίσθημα!»

 

Ο Thomas Thwaites έγραψε ένα βιβλίο για την εμπειρία του, το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα. «Διαπίστωσα πως οι κατσίκες ζουν καλύτερα από τους ανθρώπους», υποστηρίζει.