X

Σπάνιο γιγαντιαίο πάντα γεννήθηκε στο Βέλγιο (φωτο)

Το Βέλγιο είναι η τρίτη χώρα στην Ευρώπη που γεννιέται ένα πάντα. Το είδος τους θεωρείται απειλούμενο! Δείτε τις φωτογραφίες που έδωσε το ζωολογικό πάρκο στη δημοσιότητα!

Ant1news

Ένα γιγαντιαίο πάντα γεννήθηκε σήμερα σε ζωολογικό κήπο του Βελγίου, κάτι που θεωρείται πολύ σπάνιο για το απειλούμενο είδος που, μάλιστα αριθμεί λιγότερα από 2.000 σε όλο τον κόσμο.

Όπως ανακοίνωσε το πάρκο «Pairi Daiza» το πάντα γεννήθηκε στη διάρκεια της νύχτας από την 6χρονη Hao Hao και το σύντροφό της, Xing Hui.

Το φύλο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αφού ο εκπρόσωπος του Πάρκου αρνήθηκε να το αποκαλύψει, όμως τόνισε πως μέσα στην ημέρα θα υπάρξουν περισσότερες ανακοινώσεις.

Ο ζωολογικός κήπος έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία του μικρού ροζ και τυφλού νεογέννητου που το κρατάει η μητέρα του στο στόμα της.

 

Για την αναπαραγωγή της μητέρας με τεχνητή γονιμοποίηση, ο ζωολογικός κήπος συνεργάστηκε με εμπειρογνώμονες από την Κίνα.

Σύμφωνα με το Reuters, το 2014 βρέθηκαν μόνο 1.864 γιγαντιαία πάντα να ζουν σε άγρια κατάσταση, σχεδόν διπλάσια από όσα ήταν τη δεκαετία του ΄70, ενώ το Βέλγιο είναι η Τρίτη χώρα στην Ευρώπη στην οποία γεννιέται ένα πάντα μετά την Αυστρία και την Ισπανία.