X

Τα μέτρα του υπουργείου Εργασίας για τους εργαζομένους της Πυρσός

Σε τέσσερις άξονες θα κινηθεί η υποστήριξη του υπουργείου Εργασίας στους 700 και πλέον υπαλλήλους. Τα συμπεράσματα της συνάντησής τους με τον Π.Νεφελούδη.

Ant1news

Με τον ΓΓ του υπουργείου Εργασίας είχε συνάντηση αντιπροσωπεία των πρώην εργαζομένων της Πυρσός Security, κατά την οποία ο πρώτος δεσμεύτηκε σε μια σειρά μέτρων υποστήριξής τους.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των εργαζομένων, ο Παναγιώτης Νεφελούδης δεσμεύτηκε να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για ένταξη στον ΟΑΕΔ όσων πληρούν τις προϋποθέσεις, ώστε να θεωρούνται άνεργοι και να μπορούν να λάβουν επίδομα ανεργίας. Επίσης, δεσμεύτηκε να τους δοθεί έκτακτο βοήθημα, έως 1.000 ευρώ, ενώ υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσουν οι διαδικασίες επιδότησης εταιρειών security για πιθανή πρόσληψή τους σε αυτές.

Τέλος, ο γγ του υπουργείο Εργασίας ανέφερε στους εργαζόμενους τι θα ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση για αναζήτηση όποιων ποινικών ευθυνών εκ μέρους της ιδιοκτησίας.

Οι εργαζόμενοι, που νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, στην 3ης Σεπτεμβρίου. Μετά το πέρας της συνάντησής τους με τον Π. Νεφελούδη, οι πρώην εργαζόμενοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους.