X

Στο Δήμο Χανίων οι Τάφοι των Βενιζέλων λέει το υπουργείο Οικονομίας

Άναστατοι στα Χανιά . Τι λέει στον ΑΝΤ1 ο Δήμαρχος της πόλης. Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας.

Ant1news

«Άνθρακες ο θησαυρός» αποδεικνύεται η δήθεν παραχώρηση στην ΕΤΑΔ για ιδιωτικοποίηση της έκτασης στην οποία βρίσκονται οι Τάφοι των Βενιζέλων στα Χανιά, αναφέρει το υπουργείο Οικονομίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, «όπως αποδεικνύει σειρά εγγράφων, η έκταση έχει παραχωρηθεί στον Δήμο Χανίων από το 2014, όμως οι Δημοτικές Αρχές έχουν καθυστερήσει τη μετεγγραφή του ακινήτου. Για άλλη μια φορά οι κατασκευαστές "ειδήσεων" που στοχεύουν στη δημιουργία εντυπώσεων με ψεύδη στο βωμό του μικροπολιτικού οφέλους καλούνται να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό».

Νωρίτερα, πάντως, ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας είχε δηλώσει ότι οι Τάφοι των Βενιζέλων δεν μπορεί να αποτελέσουν εμπόρευμα του νέου ταμείου. Ειδικότερα, και σύμφωνα με τον δήμαρχο για το ιστορικής σημασίας ακίνητο, υπάρχουν πέντε κτηματολογικά αποσπάσματα (ΚΑΕΔ) που παραχωρούν τους Τάφους των Βενιζέλων στο δήμο Χανίων, ενώ παραμένει σε εκκρεμότητα ένα τμήμα που δεν έχει μεταγραφεί. Ίσως αυτό το κομμάτι, λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών, πέρασε στο ΕΤΑΔ κάτι όμως που ο δήμος δεν πρόκειται να επιτρέψει να συμβεί.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Βάμβουκας τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμια κυβέρνηση ούτε φυσικά η παρούσα, όπου θα μπορούσε να διανοηθεί ότι ακόμα και ένα μικρό τμήμα αυτού του ακινήτου, που φιλοξενεί τους τάφους των Βενιζέλων θα μπορούσε να περιέλεθει σε οποιοδήποτε ιδιώτη».

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος, Ν. Παπαδάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως «δεν είναι νοητό ένα τέτοιο μνημείο πανελλήνιας και διεθνούς σημασίας να μην ανήκει στην τοπική κοινωνία».