X

Το μπουρίνι “έπνιξε” τα βόρεια προάστια της Αττικής (βίντεο+φωτο)

Περισσότερες από 200 κλήσεις για απάντληση υδάτων και παροχή βοήθειας δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ant1news


Πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα αλλά και δρόμους – ποτάμια, όπου «έπλεαν» αυτοκίνητα, άφησε πίσω της η καλοκαιρινή μπόρα η οποία χτύπησε, κυρίως, τα βόρεια προάστια της Αττικής. 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε 200 κλήσεις για παροχή βοήθειας-απάντληση υδάτων από Άνοιξη, Δροσιά, Διόνυσο, Σταμάτα και Άγιο Στέφανο. Η ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε και έντονο μποτιλιάρισμα στους δρόμους του Λεκανοπεδίου.




 

 

“Βυθίστηκε” στη λάσπη η Σκόπελος

 

Σφοδρή καταιγίδα έπληξε και τη Σκόπελο, κυρίως τη Χώρα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα από τις μεγάλες ποσότητες των νερών που κατέληξαν στο λιμάνι. 

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα διήρκεσαν περίπου μία ώρα, από τη μία έως και τις 2 μετά το μεσημέρι, και η σφοδρότητά της θύμισε στους κατοίκους την θεομηνία της περυσινής χρονιάς.

 

Από τη νεροποντή έπαθε μεγάλες ζημιές, με καθιζήσεις και κατολισθήσεις, ο περιφερειακός δρόμος της Χώρας.  Πολλά σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν στην παραλία, ενώ ο χείμαρρος που καταλήγει στα ανατολικά του λιμανιού υπερχείλισε. Αντιθέτως, δεν υπέστησαν ζημιές ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα.