X

Διετής αποκλεισμός στη Σαράποβα

Η ITF της επέβαλλε την ποινή για την υπόθεση ντόπινγκ στο Australian Open. Τι δήλωσε η ίδια σε ανάρτηση της και ποια τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσει.

Ant1news

Η Διεθνής Ομοσπονδία Τένις (ITF) επέβαλε διετή αποκλεισμό στη Μαρία Σαράποβα, η οποία είχε βρεθεί θετική στην απαγορευμένη ουσία meldonium στο φετινό Australian Open.

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, η τιμωρία της 29χρονης Ρωσίδας, η οποία έχει κατακτήσει πέντε τίτλους σε τουρνουά Grand Slam, έχει αναδρομική ισχύ από τις 26 Ιανουαρίου 2016.

Η όμορφη Μαρία του παγκόσμιου τένις, δεν σκοπεύει να μείνει με «σταυρωμένα χέρια» αλλά με δήλωσή της στη σελίδα της στο Facebook  προανήγγειλε προσφυγή στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS).

 

«Σήμερα με την απόφασή της για διετή αποκλεισμό, η επιτροπή της ITF αποφάνθηκε ομόφωνα ότι αυτό που έκανα δεν ήταν εσκεμμένο. Η επιτροπή έκρινε ότι δεν αναζήτησα θεραπεία από το γιατρό μου με σκοπό να αποκτήσω μια ουσία που ενισχύει την απόδοση» δήλωσε η Σαράποβα.

«Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ITF ζήτησε από την επιτροπή να με αποκλείσει για τέσσερα χρόνια - ο απαιτούμενος αποκλεισμός για εκ προθέσεως παραβίαση - και η επιτροπή απέρριψε τη θέση της ITF. Ενώ η επιτροπή συμπέρανε σωστά ότι δεν παραβίασα εκ προθέσεως τους κανονισμούς για το ντόπινγκ, δεν μπορώ να αποδεχθώ έναν άδικα σκληρό διετή αποκλεισμό» συνέχισε η Ρωσίδα.

«Η επιτροπή, τα μέλη της οποίας επιλέχθηκαν από την ITF, συμφώνησαν ότι δεν έκανα κάτι σκόπιμα λάθος, αλλά επιδιώκουν να με κρατήσουν μακριά από το να παίζω τένις για δύο χρόνια. Θα καταθέσω άμεσα έφεση κατά του αποκλεισμού αυτής της απόφασης στο CAS, το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο» πρόσθεσε η Σαράποβα.

Και κατέληξε, «μου έχει λείψει να παίζω τένις και μου έχουν λείψει οι καταπληκτικοί οπαδοί μου, οι οποίοι είναι οι καλύτεροι και πιο πιστοί οπαδοί στον κόσμο. Έχω διαβάσει τις επιστολές σας. Έχω διαβάσει τις δημοσιεύσεις σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η αγάπη και η υποστήριξή σας με έχουν βοηθήσει αυτές τις δύσκολες ημέρες».