X

Τραμπ: Η επίθεση στην Ελλάδα είναι επίθεση προς όλη τη συμμαχία

Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ στέλνουν μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα για την οικονομία αλλά και το μεταναστευτικό.

Ant1news

Μηνύματα και θέσεις των δύο υποψηφίων των Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων, Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τράμπ, για ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα μετέφεραν στο πλαίσιο του 32ου συνεδρίου της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) που ολοκληρώθηκε χθες στην Ουάσιγκτον. 

Τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ εκπροσώπησε ο βουλευτής της Πενσυλβάνια Toμ Μαρίνo. O Aμερικανός βουλευτής, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στην Ουάσιγκτον, Θανάση Τσίτσα, στην παρέμβασή του σημείωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα είναι ένας από τους σημαντικούς συμμάχους των ΗΠΑ. “Οι ΗΠΑ όπως και η Ελλάδα είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ. Η επίθεση προς μια χώρα του ΝΑΤΟ είναι επίθεση προς όλη τη συμμαχία. Η Αμερική υποστηρίζει τους συμμάχους της” είπε ο κ. Μαρίνο.

Αναφορικά με το μεταναστευτικό ο Αμερικανός βουλευτής σημείωσε ότι “η Ελλάδα έχει υποδεχτεί πάρα πολλούς μετανάστες που φτάνουν στο έδαφος της” και ότι ο Ντόναλντ Τράμπ “θεωρεί ότι οι ΗΠΑ πρέπει να βοηθήσουν την Ελλάδα σ’ αυτόν τον τομέα. Η Ελλάδα θα έχει έναν σύμμαχο όσον αφορά αυτό το ζήτημα, δεν μπορεί να συνεχίσει να κουβαλάει αυτό το βάρος μόνη της”, κατέληξε.

Την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον εκπροσώπησε η Ελληνο-αμερικανίδα πρώην Πρέσβης στην Ουγγαρία Eλένη Κουναλάκη-Τσακοπούλου η οποία μετέφερε μήνυμά της προς το 32o Συνέδριο της ΠΣΕΚΑ στην Ουάσιγκτον.

Το μήνυμα, μεταξύ άλλων, υπογράμμιζε ότι οι προτεραιότητές της για την περιοχή της νοτιο-ανατολικής Μεσογείου είναι η αύξηση της σταθερότητας και ειδικότερα για την Κύπρο. Η Χίλαρι Κλίντον ανέφερε επίσης ότι υποστηρίζει τη στενή συνεργασία με σκοπό την ενίσχυση των κοινών διατλαντικών προτεραιοτήτων, ως στρατηγικός εταίρος και σε συντονισμό με την Ε.Ε.